^ Vissza Fel
Székelyhídi Baba-Mama Kör címke bejegyzései:

Mit tegyünk vészhelyzetben? (2.)

Mozaik  , , ,   2018. december 20. csütörtök 
 Megnézték: 47

Csecsemő- és gyermekkori vészhelyzetekről tartott előadást a debreceni ápoló
(folytatás előző lapszámunkból)

Láz és kihűlés, rovarcsípések, fejsérülések, légzési elégtelenség, bölcsőhalál, és még sok más lehetséges csecsemő- vagy gyermekbetegségről tartott előadást Tim Attila, a debreceni mentőállomás munkatársa, aki a székelyhídi baba-mama kör és Palczert Judit meghívására érkezett. A bölcsőhalálról már írtunk előző lapszámunkban. Most pedig, ahogyan ígértük, a cikk folytatása következik!


Mit tegyünk vészhelyzetben? (1.)

Mozaik  , , ,   2018. november 20. kedd 
 Megnézték: 61

Csecsemő- és gyermekkori vészhelyzetekről tartott előadást a debreceni ápoló

Láz és kihűlés, rovarcsípések, fejsérülések, légzéselégtelenség, bölcsőhalál és még sok más lehetséges csecsemő- vagy gyerekbetegség, illetve a baba és a szülők számára ijesztő állapot vagy testi elváltozás került terítékre Tim Attila, a debreceni mentőállomás munkatársának ingyenes előadásán, Székelyhídon november második felében. Ezekről egy kétrészes cikkben számolunk be, amelynek épp első fejezetét olvashatja.

Ingyenes vészhelyzeti oktatás szülőknek

Ajánló  , ,   2018. november 7. szerda 
 Megnézték: 426

Csecsemő- és gyermekkori veszélyhelyzetekről és azok elhárításáról hallgathatnak meg egy remek előadást szülők és nevelők november 17-én a székelyhídi városi múzeumban. A lázcsillapítástól a krupp (csecsemők légúti megbetegedése) szövődményein át a váratlan és tragikus bölcsőhalálig mindenről szó esik majd, különös tekintettel arra, mit tehet a szülő vészhelyzetekben. A színvonalas és tartalmas program 10 órától kezdődik. A belépés ingyenes. A Tim Attila (képünkön) által tartott lendületes, érdekes oktatás Magyarországon nagy sikernek örvend. Orvosok, egészségügyi dolgozók ajánlásával érkezik Székelyhídra is a mentős szakember, akinek a baba-mama kör ezúton is köszöni a nemes gesztust.

Az előadásra várják mindazokat, akik szeretnének felkészülni a vészhelyzetekre, vagy azokat a szakmabelieket is, akiket érdekel az oktatás menete, módszere.

 

Mindig van minek örülni

Kanapé    2017. május 2. kedd 
 Megnézték: 941

Palczert Judit: a gyermekek segítségre szorulnak, hogy felnőjenek, egész, jó emberré érjenek!

Palczert Judit az évek során igazi nagybetűs barátommá vált. A baba-mama körrel kezdődött a kapcsolatunk, de azt hiszem, a nyugdíjas éveinkig el fog tartani. Nagyon sokat tanultam tőle, és úgy gondolom, csak akkor érdemes valakinek gyerekekkel foglalkoznia, ha akkora alázattal, szeretettel és nyitottsággal tud feléjük fordulni, mint ahogy azt ő teszi.

Hogyan mentsünk helyesen életet?

Közélet    2013. október 2. szerda 
 Megnézték: 573

A legnagyobb hiba a meg sem kezdett elsősegélynyújtás

A székelyhídi Baba-Mama Kör eddigi talán leghasznosabb programján vehettünk részt szeptember 7-én. Az elsősegélynyújtás világnapján, stílszerűen a vendég egy egészségügyi dolgozó, Nagy István, a magyarországi Országos Mentőszolgálat debreceni mentésvezetője volt.

Hogyan legyek jobb anya?

Kultúra  ,   2013. június 2. vasárnap 
 Megnézték: 446

Anyák napja alkalmából Wéber Csilla pszichológussal és családterapeutával beszélgettek az anyukák a Székelyhídi Baba-mama Körben.

 

Ki számít jó anyának?

 

A régi időkben az számított jó anyának, aki a háztartás vezetése mellett gondozta, ellátta a gyermekeket, míg az apa a családfenntartó szerepében, gyakorlatilag biztosította az anyagi javakat. Ezek a hagyományos szülői szerepek a családon belül.

Napjainkban a nők is munkát vállalnak. Egyrészt a család életszínvonalának fenntartása érdekében fizetésért, másrészt az önmegvalósításuk részeként. A hagyományos értékrend szerint az anya otthon takarít, mosogat, főz és vasal, gondozza a gyermekeket, őrzi a családi tűzhely melegét, az édesapa pedig pénzt keres. Jó anyák akkor lehetünk, ha teendőink mellett jut időnk a gyermekeinkkel való foglalkozásra is a házimunka és a pénzkereső vagy hivatástudatból végzett munkánk mellett.

Rovatot indít lapunkban a Székelyhídi Baba-Mama Kör

Közélet    2013. március 2. szombat 
 Megnézték: 426

Hogyan legyünk jobb szülők? Mit csináljunk, ha…? Mi fán terem a mesepszichológia? Mire jók az alternatív pedagógiai módszerek?… Az anyukák kifogyhatatlan ötlettárából, a Székelyhídi Baba-Mama Körön elhangzó beszélgetésekből, előadásokból áll majd össze az Ér hangja új rovata, a Szülői kör. Már több mint 40 család jár a baba-mama körbe, ahova a várandós anyukák és az édesanyák szoktak eljönni kisgyermekeikkel. Egy-egy alkalommal általában 20–30 fő a létszámunk, de előfordult már, hogy a gyermekekkel együtt 70-en voltunk. Bensőséges hangulatban telnek alkalmaink, ezért a hároméves kort elérő, baba-mama csoportból kinövő gyermekeket sem szeretnénk elengedni. Így kis közösségünk egy része lassacskán szülői körré alakul. Mindannyiunk számára a legfontosabb gyermekünk egészséges testi, lelki, értelmi fejlődése. Egy gyermek kiegyensúlyozott fejlődése a családban érhető el, anyuka, apuka és nagyszülők közelében. Nagy érték a család, a családi harmónia.