^ Vissza Fel
Létavértes címke bejegyzései:

Cselgáncsgálán a tanulóink

Négy székelyhídi iskolás is részese volt a több mint húsz kisgyerek és kamasz sportoló jelenlétében lezajlott a Létavértes-Székelyhíd közös szervezésű dzsúdógálának június 26-án, Létavértesen. Fodor Melánia (15 éves), Jakab Kincső (16), Sebastian Liţiu (10) és Nagy Zsófia (13) Dunai Melinda tanárnő kíséretében vett részt a rendezvényen.

Pálinkák, kalácsok, kolbászok versenye

Kultúra    2016. március 20. vasárnap 

A létavértesi megmérettetésre Bihar megyéből is érkeztek nevezések

„A magyar néphagyomány a pálinkát szíverősítőnek tartja. Az elmúlt évtizedben több mint száz kutatás igazolta, hogy a népi gyógyászat nem téved: nemcsak a vörösbor, hanem a tömény italok, a pálinkák is védik a szívet – de csak mértékkel fogyasztva!”– tudtuk meg dr. Vajda Mária Kis magyar pálinkatörténet című előadásából, március 12-én a szomszédos létavértesi Rozsnyai Gyűjtemény nemzeti napján. Az idén ötödik alkalommal megrendezett, közel egész napos rendezvény újból többféle programmal erősítette a magyar szíveket, illetve megpróbálta a március 15-i ünnepet egy picit közelebb hozni a mai rohanó emberekhez. A nemzeti nap (nem hiába) legnépszerűbb programpontja már délelőtt kezdetét vette, amikor is megérkezett az V. Létavértesi Pálinkaverseny zsűrije (Gönczi Károly elnök, Muhari Zoltán, Orosz Attila, Preku Gyula, Simon László, Zilai Zoltán). Akiknek a nap folyamán nem is tudom, hogy irigylésre méltó dolguk volt, vagy inkább nehéz dolguk, hiszen 57 féle „tüzes vizet” kellett megkóstolniuk és értékelniük.

Nemzeti nap a Rozsnyai Gyűjteményben

Ajánló    2016. március 3. csütörtök 

Ha nem vagy már diák, de mégis van házid, akkor itt a helyed!
A Rozsnyai István Muzeális Gyűjtemény 2016. március 12-én megrendezi az V. Létavértesi Pálinkaversenyt és a IV. Házikalács- és Kolbászversenyt a nemzeti nap keretében.
Szeretettel várjuk nevezéseiket.

Nevezési díj: nincs
Nevezési mennyiség: pálinka: fél liter/versenyző, kolbász: 30 dkg kolbász, kalács: egy egész darab.
Kérjük, hogy pálinka- és kolbásznevezésüket március 11-ig adják le a Rozsnyai Gyűjteményben, a kalácsokat március 12-én, 12 óráig ugyanitt.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Részletek: www.rozsnyaigyujtemeny.hu
Elérhetőségeink: Létavértes, Irinyi utca 7., tel.: +06-52-376763/113, +06-30-1999437,
e-mail: rozsnyai.gyujtemeny@gmail.com

Szomszédoltak a székelyhídiak

Létavértesen vendégeskedtek városunk kultúrájának képviselői

Április 16-án pénteken szervezték meg az Érmelléki Szomszédolás második fordulóját, amikor Székelyhíd  kulturális csoportjai mutatkozhattak be Létavértes városában. A Búzavirág népdalkör, valamint a Székelyhídi Férfikórus előadásával gazdagított rendezvényen többek között az érdeklődők megismerkedhettek Gavrucza Tibor tiszteletes, képzőművész az Álmom az Érmellék című kiállításával és Sóki Béla Érmellék 100 híressége című könyvével. A rendezvény háziasszonya, Dutkáné Papp Katalin, a Létavértesi Városi Könyvtár és Művelődési Ház igazgatónője köszöntötte a jelenlévőket.

Érmelléki szomszédolás

Kultúra  , , , ,   2010. március 27. szombat 

Először valósult meg az Érmelléki szomszédolás című kulturális rendezvény március 26-án a székelyhídi Ady Endre Magyar Kulturális Központ és a létavértesi városi művelődési ház közös szervezésében, az anyaországi Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával.Székelyhíd és Létavértes már a 90-es évek elején kinyilvánította testvérvárosi szándékát egymás irányában. Az elmúlt két évtized alatt szoros barátságok születtek a két település lakosai között, gyakran vesznek részt egymás rendezvényein, városnapok, borversenyek, román kulturális napok, kórustalálkozók alkalmával.Ez a mostani mégis egy különleges alkalom volt, hiszen Létavértes kultúrája egy kis időre Székelyhídra költözhetett.