Négy székelyhídi iskolás is részese volt a több mint húsz kisgyerek és kamasz sportoló jelenlétében lezajlott a Létavértes-Székelyhíd közös szervezésű dzsúdógálának június 26-án, Létavértesen. Fodor Melánia (15 éves), Jakab Kincső (16), Sebastian Liţiu (10) és Nagy Zsófia (13) Dunai Melinda tanárnő kíséretében vett részt a rendezvényen.

A magyar–román sportkapcsolat építése céljából, a Boreko Egyesület támogatásával megrendezett esemény hagyománya több éve kezdődött és az elkövetkezendő években is folytatódni fog – erősítették meg a szervezők. A gála Haja János világbajnoki ezüstérmes cselgáncsedző bemelegítésével kezdődött, aki a székelyhídi gyerekeket is edzi kis városunkban. A bemutató során gurulásokat, eséstechnikákat láthattak a gyerekek és felnőttek, de páros gyakorlatokat is vezényelt a mester.

Ezután laza küzdelmek zajlottak, utánuk pedig nagy sikerű bemutatóval kombinált gyakorlás Bodnár Robin edző vezetésével. A gála az egyesületek életében szerepet játszók elismerésével, oklevelek átadásával, fényképezkedéssel zárult. A rendezvény megszervezését támogatta: Bodnár Robin, a Boreko Egyesület elnöke, illetve Nagy Gyula, a Pannónia ásványvíz kft. és Nagy Attila, a Force 2020 kft. tulajdonosa.

Októbertől folytatódni fognak a cselgáncstanfolyamok Székelyhídon, várnak továbbra is szeretettel minden érdeklődőt a Petőfi-líceum tornatermében.


Írta: Laczi István thaibox-edző