^ Vissza Fel
Érmihályfalva címke bejegyzései:

Széles körű infrastrukturális beruházások Érmihályfalván

Mérföldjáró  ,   2022. július 19. kedd 

Nagy hangsúlyt fektettek Érmihályfalva vezetői arra, hogy minél több uniós, illetve romániai pályázati forrást hívjanak le, és ezekre alapozva valósítsák meg elképzeléseiket az évekkel ezelőtt kigondolt beruházási stratégia szerint. Karsai Attila alpolgármester rámutatott, ezekből a fejlesztésekből elsőbbséget élveznek az infrastrukturális beruházások, mert azokkal a lakosság életkörülményeit lehet javítani.

Ilyenek többek közt az utak aszfaltozása, az ivóvíz- és csatornahálózat kiépítése, valamint a közvilágítás modernizálása. Ezekkel a munkálatokkal szeretnék vonzóvá tenni a várost a befektetők számára is. Az alpolgármester további fontos célként határozta meg a település oktatási, kulturális és sportszínvonalának emelését különböző létesítmények létrehozása által, ezáltal növekszik Érmihályfalva megtartó ereje is.

Érmihályfalva lépést tart a fejlődéssel

Mérföldjáró  ,   2022. április 4. hétfő 

Az Érmellék „fővárosában” is folynak a fejlesztések, több beruházás is szimultán zajlik, sok már meg is hozta a gyümölcsét, amelyek főként az itt élők életkörülményeit hivatottak javítani. Uniós finanszírozásból a tavalyi év során közel négy kilométernyi útszakaszt sikerült leaszfaltozni városszerte a terv szerinti közel nyolc kilométerből. Annak a húsz kilométer hosszú kerékpárútnak a kialakítása is jó ütemben halad, aminek az átadását idén augusztusra tervezik.

Eddig a kerékpárutak szegélyét sikerült kiépíteni körülbelül tíz-tizenöt kilométer hosszan. Mivel a város nagy területen fekszik, adott a lehetőség és az igény a városi tömegközlekedés megvalósítására is. Ennek elősegítésére közszállítási szolgáltatást fognak biztosítani. Ez nagyban megkönnyíti majd a helyi lakosok számára a bevásárlás lebonyolítását, a munkába, iskolába való eljutást.