^ Vissza Fel
család címke bejegyzései:

Családtervezés – egyelőre csak tanácsadással

Ajánló,Közélet  , ,   2013. március 2. szombat 

 

Egy családtervező irodánál (cabinet de planificare familialã) érdeklődtünk, mi az, amit nyújtani tudnak, mi az, amit kínálnak az őket felkeresők számára?  Elvileg a családtervező iroda nagyon hasznos és hiányt pótló tevékenységet folytatna, ha… Ha, a tanácsadáson kívül tudnának ingyenesen fogamzásgátló eszközöket vagy készítményeket adni. De a szomorú valóság az, hogy csak a tanácsadás marad. Székelyhídon a háziorvosok pótolják a családtervező iroda intézményét, így bárkinek családtervezéssel vagy fogamzásgátlással kapcsolatosan kérdése lenne, akkor felkeresi az aktuális háziorvosát, aki elmagyarázza, eligazítja a probléma megoldása érdekében.

Kis családok egy nagy családban

Közélet  ,   2011. december 5. hétfő 

Kötetlen, ökumenikus, mindenki számára nyitott családi program indul Székelyhídon

 

Családi program indult Székelyhídon! Igen, ez itt a reklám helye. Egy-két hetente összegyűlünk és beszélgetünk, Szentírást olvasunk, filmezünk, sütünk, kreatívkodunk, de az is felmerült már, hogy beteg vagy szegény embereken segítsünk. Ezek az alkalmak azért nagyon jók, mert éppen olyanok, amilyenre mi együtt eltervezzük, mindenki elmondhatja, hogy mit szeretne vagy épp mit nem, és akkor úgy alakítjuk, közösen. A program kötetlen, ökumenikus, szeretettel várunk kortól és nemtől függetlenül mindenkit, az egyedülállókat is. (Bővebb információt Bodor Zoltántól, a katolikus plébánostól lehet kapni.) A családi programok elindulásának előzménye a Nagyváradon októberben megtartott egyházmegyei családos találkozó, amelyen Székelyhídról több mint tíz család vett részt.

Az otthon

Mozaik  , ,   2011. április 10. vasárnap 

Vajon mit is jelenthet az a szó, hogy „otthon”? Egy ideig én sem tudtam, mit is jelent. Csak annyit fogtam fel belőle, hogy iskola után minden diák hazamegy és otthon van. Egy nap azonban, amikor hazajöttem az iskolából, édesanyám dühösen fogadott az ajtó előtt. Nem értettem, miért ilyen ideges. De nem sokkal azután, hogy beléptem az ajtón és leültem egy székre, édesanyám leült velem szembe és elkezdte magyarázni, hogy ő tulajdonképpen, miért is ideges. Elmondta, hogy az én barátom, a Pisti, azt mondta otthon az anyukájának, hogy én az iskolában