Kötetlen, ökumenikus, mindenki számára nyitott családi program indul Székelyhídon

 

Családi program indult Székelyhídon! Igen, ez itt a reklám helye. Egy-két hetente összegyűlünk és beszélgetünk, Szentírást olvasunk, filmezünk, sütünk, kreatívkodunk, de az is felmerült már, hogy beteg vagy szegény embereken segítsünk. Ezek az alkalmak azért nagyon jók, mert éppen olyanok, amilyenre mi együtt eltervezzük, mindenki elmondhatja, hogy mit szeretne vagy épp mit nem, és akkor úgy alakítjuk, közösen. A program kötetlen, ökumenikus, szeretettel várunk kortól és nemtől függetlenül mindenkit, az egyedülállókat is. (Bővebb információt Bodor Zoltántól, a katolikus plébánostól lehet kapni.) A családi programok elindulásának előzménye a Nagyváradon októberben megtartott egyházmegyei családos találkozó, amelyen Székelyhídról több mint tíz család vett részt.

Mi is ott voltunk, mint család. Nagyon vártam a találkozót, szükségem volt egy kis lelki feltöltődésre, de csalódnom kellett. Nem hangzottak el szívhez szóló tanítások, sem észhez térítő előadások és megható dicsőítõ zene sem volt. De megértettem, hogy ez most nem is arról kellett szóljon. Hanem arról, hogy mi családok ismerkedjünk össze, beszélgessünk, elmeséljük egymásnak, hogy kinél-kinél hogy működik a hit gyakorlása otthon, hogy tanuljunk egymástól.

Annyira jó volt látni, hogy vannak családok, akik apástól, anyástól, gyerekestől együtt hisznek Istenben. Igen, van ilyen, meg lehet ezt csinálni. Voltak tanúságtételek, családok, akik elmesélték, hogy milyen jó döntés volt Isten kezébe helyezni az életüket. És voltak csoportos beszélgetések, ahol jó tippeket leshettünk el egymástól, ami a gyakorlati kérdéseket illeti. A szervezők bíztattak, hogy mi, családok tartsunk össze.

 

Major Ildikó