Ügyesek a kézilabdázó és focizó diákok

Sikeresen szerepelnek a hegyközszentmiklósi Toldy Általános Iskola kézilabda- és labdarúgócsapatai különböző versenyeken. A helyi fiatal sportolók, fiúk és lányok egyaránt, sorra hódítják el a kupákat.  A női kézilabdacsapat második helyet ért el a Biharon megrendezett Fair Play-kupán, ahol a paptamási és félegyházi iskola csapatait megelőzve, és csak a házigazda személyében talált legyőzőre.  Nagyon jó eredménnyel zárult az iskola számára az érmihályfalvi Bihorul în mişcare elnevezésű bajnokság, ahol a fiúk labdarúgásban és kézilabdában egyformán a harmadik helyért járó serlegeket vehették át.

 

 

A  lányok pedig parádés szerepléssel a dobogó második fokán végeztek, Érszalacsot megelőzve, a mihályfalvi csapat után. A toldys csapatok méltósággal álltak helyt a szintén Érmihályfalván a közelmúltban szervezett Mikulás-kupán. Itt mind a fiúk, mind a lányok csapata a két legfiatalabb, leglelkesebb csapat volt. Az iskola „nagy” focicsapata sem hoz szégyent az oktatási intézményre, hiszen két székelyhídi labdarúgó-bajnokságban is szerepeltek, ahol egymás után halmozták a győzelmeket.

 

 

Ugyanakkor a hegyközszentmiklósi sportélet nagy büszkesége mégis a volt toldys diákokból álló, most középiskolás korban lévő lányok kézilabdacsapata, akik a felnőtt megyei bajnokságban képviselik méltón Hegyköszentmiklós, Székelyhíd és Érkeserű településeket.

 

 

Zsigmond Levente