Egyre több a szurkoló a székelyhídi lelátókon a Törekvés mérkőzésein

Az elmúlt szezonban remek évadot produkált a Székelyhídi Törekvés megyei labdarúgócsapata. A tavalyi pontvadászatban az ötödik helyen zárt az együttes, messze túlszárnyalva az előzetes várakozásokat. Ezzel a Töri magasra tette a lécet a 2016–2017-es kiírásra, az idén a szurkolók mellett a vezetők is elvárják, a tavalyihoz hasonló, esetleg jobb szereplést.

A körülmények nem változtak, a polgármesteri hivatal továbbra is kiáll a csapat mellett. A keretben történt egy kis átalakulás, személyes problémák miatt távozott Adrian Chira, Gajgó Norbert, Koncz Roland, Matyi Krisztián és Szilágyi Zoltán is. Pótlásukra hárman érkeztek a Hegyközszentmiklósi Toldy csapatától Cristian Mehes, George Filip és Kiss Benjámin, valamint szabadon igazolható volt a bihardiószegi Fecsó Albert.

Ami az idei kiírást illeti, tizenhárom csapat vágott neki a pontvadászatnak, a megye négybe jutottak ugye már automatikusan nincsenek, Bihar pedig a másik szériába iratkozott be. Új csapatnak a Bihar FC nyomdokaiba lépő Legenda jelent meg, valamint újra alakult Papfalva és abszolút újoncként indult a Berettyószéplak melletti Cserpatak. Ezt a mezőnyt látva és az eddig lejátszott három meccs tapasztalatait levonva, joggal bizakodhatunk a tavalyinál jobb eredmények elérésében.

Az első fordulóban az a Nagyváradi Sportiskola érkezett Székelyhídra, amelyik a tavalyi kiírásban a hetedik helyen végzett. ők általában otthon veszélyesebbek, de fiatalságuk adta gyorsaságuk és technikai tudásuk bárhol veszélyes lehet bárkire. A hazaiaknak szinte kötelező megnyerni az itthoni meccseket, Gergely mester ellenféltől függetlenül minden székelyhídi találkozón csak a győzelmet fogadja el a csapattól. Ez szerencsére most is látszott, a mezőnyt végig uralta a Töri és most a helyzetkihasználásokra sem lehetett panasz. Az első félidőben Boros lőtt büntetőből az ellen kapujába, a másodikban George és Godja talált be, kialakítva a magabiztos 3-0-s végeredményt.

A második fordulóban a már „mumusnak” számító Kőrösrévre utazott a Törekvés, ahol a székelyhídi foci újjászületése óta két döntetlent sikerült elérnie. Sajnos mindkét X-ben benne volt a játékvezetők keze is, hisz Réven nem csak a hazaiak ellen kell felül kerekedni, a játékvezetők is a vendégek ellen fújnak. Mint utólag be bizonyosodott, ez idén is így volt. Egy hazai lesgóllal (!) indult a találkozó, persze a spori „nem látta” azt, 1-0 oda. Szerencsére Deák hamar egyenlített, így döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második félidőben egy hibát használtak ki a vendégek, újra megszerezve a vezetést. Erre Boros tizenegyesgóllal válaszolt, újra X. A végén a székelyhídiak mindent meg tettek a győzelemért, gyakran veszélyeztettek a hazaiak kapuja előtt, újabb gólt sajnos nem sikerült szerezniük. Hogy miért nem? Kiss Benjámint tíz perccel a meccs vége előtt úgy rúgták fel a hazai védők, hogy még a révi szurkolók is piros lapot és újabb büntetőt kiáltottak. Persze a játékvezető ezt újra „nem látta”, maradt a 2-2.

Újra népszerű a labdarúgás székelyhídon Kövári Krisztián fotója

Újra népszerű a labdarúgás Székelyhídon : Kövári Krisztián fotója

Végül elértünk a lapzártánkig utolsó, a bajnokság szerinti harmadik fordulóhoz, melyet újra itthon játszott a csapat. A mérkőzés előtt a Törekvés vezetői létre hoztak egy Facebook-oldalt, melyet bárki megtalálhat Székelyhídi Törekvés – Sportklub név alatt. Ezen az oldalon hirdeti, reklámozza önmagát a csapat, vállalkozóknak köszönhetően tombolasorsolásokat szerveznek a hazai meccseken, tippversenyt írtak ki a teljes őszi szezonra. Talán ennek is köszönhetően rég nem látott néző érkezett a mérkőzésre, mintegy 160–180 ember volt kíváncsi a találkozóra. Ideálisabb ellenfelet nem is kívánhatott volna a Töri magának a nézőcsúcsra, hisz a táblázat második helyéről érkező Esküllői Inter érkezett az Érmellékre. Egy nagyon rutinos, teljesen szimpatikus csapatot ismerhettünk meg, ők is játsszák, nem pedig tördelik a focit. A mérkőzés krónikájához az is hozzá tartozik, hogy a játékvezetőknek alig volt dolga a meccsen, két teljesen sportszerű együttes lépett pályára, mindketten mindent megtéve a győzelemért.

Nagyon látványos, élvezetes és fordulatos meccset játszottak a csapatok, a vendégek, 1-0-ra, majd 2-1-re is vezettek, szerencsére a székelyhídiak mindkétszer egyenlíteni tudtak, sőt a végén a fordítás is sikerült, 3-2-es hazai győzelemmel zárult a találkozó.

Ez a mérkőzés igazi reklám volt a labdarúgásnak, joggal bizakodhatunk abban, hogy egyre több néző látogat majd ki a városi stadionba.

A bajnokság állása
1. Papfalva 3 3 0 0 9-2 9p
2. Sonkolyos 3 2 1 0 10-4 7
3. Székelyhíd 3 2 1 0 8-4 7
4. Esküllő 3 2 0 1 9-7 6
5. Rév 3 1 2 0 6-4 5
6. Bihar FC 2 1 1 0 7-1 4
7. Fugyivásárhely 2 1 0 1 7-5 3
8. Sportiskola 3 1 0 2 8-7 3
9. Szentmiklós 3 1 0 2 6-11 3
10. Széplak 2 0 2 0 1-1 2
11. Telegd 3 0 1 2 3-8 1
12. Cserpatak 3 0 0 3 6-16 0
13. Barátka 3 0 0 3 4-14 0


Írta: Juhász György