Gyermekszállító hordágyat vásárolnak a berettyóújfalusi focitorna adományaiból

A csillagok szerencsés állásának, de főleg a megyei labdarúgó bajnokság sorsolásának köszönhetően (szabadnaposak voltunk), a Székelyhídi Törekvés egy jótékonysági focitornán vehetett részt április 22-én Berettyóújfaluban.

A Töri egyik tagja jó kapcsolatot ápol a Hajdú-Bihar megyei bírósággal, ők ajánlották be a csapatot a Bihari Sebészet Alapítvány által szervezett jótékonysági focitornára, melyet a Kabos Endre Városi Sportcsarnokban rendeztek meg. Dr. Kóti Csaba sebészeti osztályvezető főorvos, a rendezvény házigazdája örömmel köszöntötte a csapatokat. A Törekvés mellett Élesd, a Rendőrség, a Bíróság, a Mentők, a Kormányhivatal, a LAB-ert, a Katasztrófavédelem, a Kórház és a Sápia focistái tettek eleget a nemes meghívásnak. A szervezők a sportcsarnokban kihelyezett perselyekbe – egy gyermekszállító hordágy vásárlására – várták az adományokat a kilátogató nézőktől.

A Töri a torna amatőr jellege miatt háromgenerációs csapattal érkezett. Az „öregeket” Csorján István, id. Boros János és Puskás „Öcsi” képviselték, a középkorosztályt Költő Attila, Papp Sándor és Juhász György, a fiatalok Boros János és Sas Krisztofer voltak. Csapatunk a két hármas csoport közül az A jelűbe került a Bíróság és a Rendőrség mellé. Ebből a trióból és a B csoportból csak az első kvalifikálta magát az elődöntőbe, a C jelű négyesből pedig az első kettő.

A sorsolás kicsit nekünk kedvezett, a Rendőrség és a Bíróság előttünk küzdött meg egymással. A 2-1-es rendőri győzelem és a játék képe alapján láttuk azt, hogy a Bíróság lesz a csoport leggyengébbje, és ha esetleg kettővel nyerünk ellenük, akkor a csoport záró meccsén elég lehet a döntetlen is. Soha jobb számolgatást: előbb 3-1-re vertük az „ítészeket”, majd 1-1-es döntetlent értünk el a rend őrei ellen. Nem elég, hogy senkit nem „tartóztattak” le és senkit nem „ítéltek” el játékosaink közül, a csoportelsőség elődöntőbe jutást ért. Szinte minden kilátogató néző egyet értett azzal, hogy az első elődöntő továbbjutója lehet a későbbi győztes. A Töri és a Katasztrófavédelem talán az egész nap legjobb és leglátványosabb meccsét játszotta, a rendes játékidő alapján jogos volt a döntetlen. A büntetőrúgások ezúttal a katasztrófavédőknek kedveztek, ők egyszer sem hibáztak, mi sajnos kétszer is, így maradt a bronzmeccs. Ez a játék, amelyik egy elkedvtelenedett Törekvés játékát hozta, a nála jóval gyengébbnek tűnő Sápia csapata volt a motiváltabb, és végül ők nyertek 3-1-re. A Katasztrófavédelem a döntőben sem hibázott, 2-0-ra verték Élesdet, ezzel megnyerték a Bihari Sebészet által szervezett első Kórház Kupát.

Csapatunk sem szomorkodhat, már csak azért sem, mert ugye a mai nap nem a minden áron győzni akarásról szólt. Sokkal inkább örültünk dr. Kóti Csaba szavainak, az összegyűlt 253 500 forintból meg tudják vásárolni a gyermekszállító hordágyat. Az eredményes nap a csapatok közös baráti ebédjével zárult. A Törekvés tagjai szorosabb kapcsolatot alakítottak ki a hajdúsági bírósággal, ami már idén nyáron megmutatkozhat egy oda-vissza barátságos mérkőzésen. A csapatok és mi is azzal a nemes gondolattal térhettünk haza, hogy segíthettünk és nagy örömmel tesszük jövőre is ugyanezt.


Írta: Juhász György