Főként a gyerekeknek kedveztek az idei családi napi, színes programok

Tucatnyi programmal várták a családokat a Gyermek Jézus Szabadidő- és Sportközpontba a július végén megszervezett családi napra. Az eseménynek nemcsak a célcsoportja volt a családos közeg, a rendezvény megvalósítása is egy családhoz hasonló összefogás mintájára történt számos magánszemély és intézmény együttműködésében.

Az egésznapos programot idén is a helyi Tini Dance Center táncstúdió csoportjai nyitották, reggeli tornával, tánccal, mozgással adtak lendületet a napnak. Ha valaki a korai mozgásban megéhezett, azt illatos kürtőskalács és vattacukor várta.

A meséket nemcsak hallgatni lehetett, hanem előadások formájában megtekinteni is a létavértesi Cifra Palota bábcsoportnak és a Dimitrifjak diákszínjátszó – csoportnak köszönhetően, akik két színpadra vitt mesével is megörvendeztették a gyerekeket. A mesék között és a rendezvény egész ideje alatt a Davidam Kft. jóvoltából ugrálóvár és fa ügyességi játékok várták a kicsiket, amelyek biztos használatát a helyi önkormányzat kedves munkatársai vigyázták. Hosszú sor kígyózott az arcfestés és csillámtetoválás jelzés közelében is, a tevékenységet Guba-Kerekes Zsuzsa, városunk könyvtárosa kezdeményezte. Emellett pedig a helyi mezőgazdászoknak köszönhetően traktorsimogató várta a gyerekeket és szüleiket.

A családi vetélkedők szervezését a Petőfi-líceum testnevelő tanárai vették kezükbe, amelyek gyorsan értékelhető kihívások voltak, így az olyan értékes, nyári nyeremények, mint például felfújható matrac vagy hűtőtáskák, rögtön gazdára találtak a kis nyertesek között. Akik kevésbé mozgékony hangulatban voltak a családi napon, azok a kézműves asztal körül találhattak maguknak elég színes elfoglaltságot. E főbb események, tevékenységek a délutáni órákig várták az érdeklődőket, majd pár óra délutáni szünet után a családi napot az éppen azon a héten történt néptánctábor zárógálája koronázta meg, amely után a szabadidőközpont teraszán táncházba várták a jelenlévőket.


Írta: Bíró Orsolya