Szüreti bál és családi nap várta a szórakozni vágyókat Érköbölkúton szeptember 17-én és 18-án. A kétnapos eseményt kissé beárnyékolta az őszi borongós esős idő, de ez nem vette el a résztvevők kedvét. A szombati szüreti felvonulás Érköbölkútról indult, ahonnan a népviseletbe öltözött fiatalok továbbmentek Érolasziba, majd Hegyközszentmiklósra és vissza. Az ifjúság hívogató szüreti felvonulása eredményesnek bizonyult, hiszen este szép számú résztvevővel kezdetét vette az igazi szüreti mulatság. Másnap családi nap várta az embereket, ahol első körben a falu fiataljai a helyi kultúrotthonban mutatták be előadásaikat. Elsőként a szüreti felvonuláson bemutatott saját koreográfiájukat adták elő, majd az augusztusi néptánctábor folyamán Hercz Vilmos, a Debreceni Népi Együttes művészeti vezetője segítségével tanult táncokkal kápráztatták el a közönséget, bukovinai székely táncokat mutattak be.

A kicsik Dormány Andrea és Bakos Fruzsina pedagógusok segítségével a Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című népmesét vitték színpadra színdarab keretében.

A színpadi programok után Kovács József tanító bácsi festménykiállítását látogathatták meg az érdeklődők, majd ezt követően a focipályára vonult át a tömeg, ahol barátságos focimérkőzés és „brutális” robikapaverseny is várta a családi napra kilátogatókat.


Írta: Szyártó József