Az októberben meghirdetett uniós pályázati lehetőségek közül Érbogyoszló község kérést tett le a mezei utak lekövezésének érdekében.

A megpályázható maximális összeg értéke egymillió euró, amely fedezi a dokumentációk előkészítését, a hatástanulmányt és a tervrajz elkészítésének költségeit. A szóban forgó, a község mindkét falujában levő utak összhossza 11,4 km.

A pályázati feltételek megfelelő elbírálása érdekében Kócza István polgármester egy szaktanácsadó céggel együtt már hónapokkal ezelőtt elkezdte a dokumentumok előkészítését, ami több nehézségbe is ütközött, de végül minden problémát sikeresen megoldottak. Időközben megtörtént a helyszíni ellenőrzés is, aminek hamarosan közölni fogják az eredményét.

Ha kedvező elbírálást kap a kérelem, megvalósítják az összekötő utat Albis és Asszonyvására között. Ez harmadára csökkenti a mostani távolságot a két település között, ugyanis jelenleg e távot Székelyhíd irányában a megyei és a nemzetközi úton kell megtenni.

Nem utolsó sorban a határ legtávolabbi pontjáról is a mezőgazdasági gépek a korszerűsített úton könnyedén közlekedhetnek majd a viszontagságos időjárás ellenére is.


Írta: Ér hangja