Megszűnik a hosszú éveken át tartó veszélyes közlekedés Érbogyoszlón. Ezt a településen áthaladó megyei jogosultságú út okozta az ott lakók számára. A megyei út mentén közel 220 méteren nem volt járda, ennek következtében a gyalogosok több tíz éven át kénytelenek voltak a forgalmas útszakaszon közlekedni.

Az ott lakók nehézségeit, tapasztalatait meghallgatva Gulya Andrea alpolgármester indítványozta egy sétány megvalósítását, amely nemcsak hasznos, de szebb, új arculatot is nyújt a településnek.

A munkálat szeptemberben vette kezdetét, kivitelezését hosszú előkészítő munkák előzték/előzik meg, azonban a végeredmény egy mintegy 220 méter hosszúságú és két méter széles gyalogos közlekedést biztosító szakasz építése lesz. Az elöljárók szerették volna kicsit egyedivé és szebbé tenni egy egyszerű járdánál, így kezdeményezték, hogy a sétányt színes járólapokkal rakják ki. Ennek teljes hosszán végig kihelyeznek kültéri padokat, melléjük parki, utcai hulladékgyűjtő kukákat, díszfákat. A kellemes esti hangulatot pedig több dekoratív napelemes villanyoszlop fogja biztosítani. Így minden adott lesz egy kellemes nappali vagy akár esti sétához Érbogyoszló főutcáján.


Írta: Ér hangja