Teljesen új tetőszerkezetet kapott a tanintézmény

Az elmúlt öt évhez hasonlóan az érbogyoszlói helyhatóság idén is felújításokat végzett a község egyik tanintézményénél. Az Érbogyoszlói I–IV. Osztályos Általános Iskola megrongálódott régi tetőszerkezetét teljesen újra cserélték ki, s amellett egy újabb osztálytermet is teljesen felújítottak.

Kócza István polgármester fontosnak tartja a tanintézmények folyamatos karbantartását, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy megfelelő körülményeket tudjon biztosítani a tanulók számára. Igyekeznek minden évben valamilyen felújítást vagy beruházást megvalósítani az iskolákban, az óvodákban, az alacsony költségvetés biztosította lehetőségek függvényében.

Az osztályteremben a salétromos falburkolatot teljesen eltávolították, többek között a fapadlót is. Ráadásul 80 centiméter mélyen a földet is kiszedték annak érdekében, hogy a helyére visszapakolt kőréteg még vízáteresztőbb legyen. A fal színét és a laminált parketta mintájának kiválasztását rábízta Balázs Erika tanítónőre, hogy az ő és az osztály tetszése szerint legyen minden, hiszen ők fogják használni nap mint nap.

Az eredménnyel mindenki elégedett volt. Jöhetnek az újabb tervek a következő tanévre is, többek között a játszótéri felszerelések közbeszerzése, melyet abból a pénzből fog vásárolni az önkormányzat, az óvodák és elemi iskolák részére, melyet a nyáron meghirdetett Június – a tisztaság hónapja elnevezésű versenyen nyertek.


Írta: Ér hangja