Gyermekzsivaj lepte el a székelyhídi termálstrandot szeptember utolsó szombatján. A Székelyhídi Baba-Mama Kör szervezésében játékos, rajzolós, készségfejlesztős, vidám, kacagós, interaktív nap hirdetetett.

Szüleik kíséretében érkeztek is a csöppnyi fiúk és leányok, hogy a nagyszabású gyermekparti részesei lehessenek.
Alig ütött delet a toronyóra, a rögtönzött színpaddá alakított teraszon megjelent a két debreceni mókamester, Tompeti és Csillagszemű (képünkön), akiket közvetlenségüknek, játékos humoruknak s nem utolsó sorban vicces kinézetüknek köszönhetően azonnal barátjukká fogadtak a gyermekek. A zene nyelvén el is indult a közös utazás. Tompeti és Csillagszemű majd egy órán keresztül kalauzolta a megjelent apróságokat a versek, mesék, mókák birodalmában.

A képzeletbeli utazásra minden gyermek váltott jegyet, együtt énekeltek, táncoltak, ugrándoztak a jelmezekbe bújt emberpalánták. Vidám, jó kedélyű és tanítgató dalocskák gondoskodtak a felejthetetlen percekről.

Amíg az apróságok Tompetiékkel játszottak, szüleik Koroknainé Székelyhídi Margó debreceni életmód-tanácsadó egészség-tanácsadásán vehettek részt. Így a gyermekek sok-sok vidám élménnyel és dalocskával, a szülők pedig hasznos ismeretekkel térhettek haza.


Írta: Fekete Katalin