A környezetvédelemre buzdította az Ér Hangja Egyesület három fiatal önkéntese a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum felsőbb osztályainak diákjait Mikulás hetében. A fiatalok a környezetszennyezés hátrányait mutatták be az osztályoknak, ezzel is próbálva őket rávenni a környezetvédelem fontosságára. A középiskolások az eddigi ismereteik bővítésével betekintést nyerhettek abba, hogyan is romlik a környezetünk állapota az emberi tevékenységek miatt. Éles képet kaptak arról, hogy mi történhet, ha ez továbbra is így folytatódik. Többen őszintén beszéltek rendszeres szemetelésükről, önkénteseink rávilágítottak arra, hogy ezzel nem csak a saját, hanem utódaik jövőjét is kockáztatják. A diákok kisebb-nagyobb sikerrel, de elgondolkodtak azon, hogy az ő kezükben is van Földünk sorsa.

A világunkat a rohamosan növekvő környezetszennyezés miatt fenyegető veszélyt tudatosító pedagógusok szívesen adták át az óráikat nekünk.

Önkénteseket is ígértek az Ér Környezetvédelmi Egyesület számára iskolánkból.

A bemutató után az önkéntes fiatalok elégedetten távoztak a termekből. Felkeltették az iskolások figyelmét, bíznak abban, hogy a tanulók ezentúl nagyobb hangsúlyt fektetnek környezetük védelmére.


Írta: Baban Leticia