Anyák-napi ünnepi műsorral fejezték ki hálájukat és édesanyjuk iránt érzett szeretetüket május első vasárnapján a csokalyi vasárnapi iskolás gyerekek. Hetekkel előbb elkezdődött a „titkos” sürgés-forgás a vallásórás teremben. Míg a szülők istentiszteleten voltak, beindult a kis műhely.

Készültek az üdvözlőlapok és papírvirágok az anyukák, nagymamák számára. Természetesen mindegyik saját kezűleg, önállóan díszítve és színezve. Hétről hétre egyre jobban mentek az énekek és a versek is, összeállt az ünnepi műsor, minden készen állt a köszöntésre.

Reggel a gyerekek nagy izgalommal érkeztek a templomba. Az istentiszteleten a lelkész egy bibliai anya képét állította a gyülekezet elé. Jokhebéd, Mózes édesanyja egy olyan korban próbálta szeretetével és gondoskodásával életben tartani fiát, amikor a fiúgyermekekre a biztos halál várt. Isten mellé állt, és segített neki a legnehezebb időkben is, ugyanúgy, ahogy teszi ezt napjainkban is a modern kor anyukáival. A gyerekek műsora az istentisztelet végén színes volt és megható.

A virágokat a templom udvarán adták át, az anyukák örömmel szívükben, egyik oldalról gyermekük kezét szorítva, másikban pedig a csomagolópapírból készült virágokkal indultak haza.

Forró Emese