Május 29-én tartotta rendes, havi ülését Székelyhíd városi tanácsa Karancsi Béla (RMDSZ) elnökletével a polgármesteri hivatal gyûléstermében.
 
Elsõ napirendi pontként a hiánytalan létszámú testület beiktatta régi-új tanácstagként Gheorghe Raþiut (Szociáldemokrata Párt, PSD), a mandátumától személyes okokra hivatkozva visszalépett Gheorghe Ardelean helyére. A tanács a továbbiakban döntött a 2014-es évre vonatkozó adók elvi elfogadásáról, amelyet a pénzügyi szakbizottság elé utalt; a Petõfi-líceum épülete körül található területek katasztrális bejegyzési számának módosításáról, amelyek így összhangba kerülnek a térképen található adatokkal; továbbá a városunk tulajdonában lévõ területek eladásáról, közterületek városi tulajdonba kerülésérõl, késõbbi értékesítés céljából; nem utolsó sorban a Hegyközszentmiklós határában lévõ városi tulajdonba lévõ terület térítésmentes használatba vételérõl a Maica Teresa Alapítvány számára, amely a közeljövõben szociális lakásokat építene a helyi roma lakosság számára.
 
Az egyéb napirendi pontok megvitatása során döntöttek egy lakástulajdont vizsgáló bizottság felállításáról, amely a  Székelyhíd belgiumi testvérvárosából letelepedési szándékkal hozzánk érkezõ François Legge érköbölkúti lakásvásárlási kérelme során kialakult anomáliát hivatott tisztázni. Az esettel egy késõbbi cikkünkben részletesen foglalkozunk majd.
A tanácsosok által feltett kérdésekre, javaslatokra válaszolva Béres Csaba polgármester érintette a vízdíj beszedéssel kapcsolatos problémákat, a térfigyelõkamera-rendszer kiépítésének jelenlegi állapotát, az iskolákban elõforduló erõszakos esetek megfékezésére felvetett ötleteket, és a közterületen illegálisan dohányárút forgalmazó személyek elõállítására, megbírságolására tett javaslatokat.
 
A megjelentek megegyeztek abban, hogy június 3-án 14 órától rendkívüli tanácsülésen tárgyalják meg az idõhiány miatt elmaradt egyéb napirendi pontokat, ugyanakkor megvitatják a város ivóvizének minõségi elbírálásáról szóló jelentést is.
 
Szcs