Teljes létszámban, közel két órán keresztül ülésezett Székelyhíd város tanácsos testülete március hónap utolsó napján. Az ülést az RMDSZ-es Béres Attila vezette.
Elsőként egyhangúan megszavazták az ivóvízminőséget monitorizáló rendszer felépítését, amelyet a Bihar Megyei Tanács öt évig tartó, a Magyarország–Románia Határon Átnyúló Együttműködési Programból származó uniós támogatásból kiviteleznek. Ezt követte szintén egyhangúan a Székelyhídi Sportklub alapokiratának elfogadása, amelyet Gheorghe Raţiu szociáldemokrata párti (PSD) tanácsos számos építő jellegű észrevételével módosított.
Megemlítendő az érmelléki népi halászati és vadászati eszközök állandó kiállításnak és az ehhez kapcsolódó környezetünk halfajtáit bemutató kiállításnak a városi múzeum épületébe való költöztetése, ahová az Ady Endre Kulturális Központ is beköltözik, amíg a kultúrotthon sorsa jobbra nem fordul.
Szavazattöbbséggel döntött a testület, hogy a Székelyhídi Városnapokat idén június 20. és 22. között rendezik majd, míg az Érmelléki ősz egynapos rendezvénnyé alakul.

Szó volt még arról, hogy a városi sportcsarnok a Petőfi Sándor Elméleti Líceum használatába, fenntartása alá kerül és annak programbeosztásánál a megalakult sportklub szakosztályai élveznek majd prioritást.
Megszavazták egy csokalyi gyógyszertár kialakításának engedélyét egy, az önkormányzat tulajdonában lévő helyiségben. Csokalyon fedett buszmegállót is fognak építeni; megjegyzésképp ide tartozik, határoztak arról is, hogy városunkban és a falvakban is építenek buszmegállókat a közeljövőben. Zárásképp döntöttek néhány telekkönyvi módosításról, városi tulajdonú földterület köztulajdonba váltásáról, az önkormányzat szolgáltató és építőcégének és a vízgazdálkodási cégnek kisgép- és mobilgenerátor vásárlási kérelmének jóváhagyásáról.


Írta: Szabó Csongor