Március hónap utolsó napján teljes létszámban, közel két órán keresztül ülésezett Székelyhíd város tanácsos testülete az RMDSZ-es Béres Attila elnökletével.

Elsőként a tizennyolc napirendi pont közül egyhangúan megszavazták a Bihar megyei tanács öt évig tartó Hu-Ro-s Uniós támogatásból kivitelezendő ivóvíz minőséget monitorizáló rendszer felépítését. Ezt követte a Ratiu Gheorghe PSD-s képviselő számos építő jellegű észrevételével módosított Székelyhídi Sport Klub alapokiratának elfogadása – szintén egyhangúan.

Megemlítendő az Érmelléki Népi halászati és vadászati eszközök állandó kiállítás és az ehhez kapcsolódó környezetünk halfajtáit bemutató kiállítások a múzeum épületébe költöztetése, ahová az Ady Endre kulturális központ is beköltözik, amíg a Kultúrotthon sorsa jobbra nem fordul.

Döntött továbbá a testület, ha nem is egyhangúan arról is, hogy a Székelyhídi Városi napokat idén június 20 és 22-e között rendezik majd meg, míg az Érmelléki ősz egynapos rendezvénnyé alakul.
Szó volt még arról, hogy a Városi Sportcsarnok a Petőfi Sándor Elméleti Liceúm használatába, fenntartása alá kerül és annak program beosztásánal a megalakult Sport Klub szakosztályai élveznek majd prioritást.

Megszavazták a képviselők, egy az önkormányzat tulajdonában lévő helységben egy gyógyszertár kialakításának engedélyét – amit megversenyeztetnek – Csokalyon, ahol egy fedett buszmegálló építéséhez hozzájárultak, megjegyzésképp ide tartozik, hogy határoztak arról is, hogy városunkban és a falvakban is építenek buszmegállókat a közeljövőben.

Zárásképp határoztak néhány telekkönyvi módosításról, városi tulajdonú földterület köztulajdonba váltásáról valamint az Önkormányzat Szolgáltató és Építő cégének és a Vízgazdálkodási Cég kisgép- és mobil generátor vásárlási kérelmének jóváhagyásáról.

Sz. Cs.