Fantasztikus élményben lehetett része a Classic Arts Művészeti Egyesület jótékonysági komolyzenei koncertje közönségének október 31-én. A székelyhídi múzeumban összegyűltek a művészek – László Melinda, Oláh Boglárka, Székely István, Tasnádi Ferencz, Thurzó Zoltán – által teremtett  hangjátéknak örülhettek az Érmelléki Református Diakóniai Alapítvány vezetősége által szervezett rendezvényen. Mivel Chopin-év van, az este a lengyel zeneszerző Nocturne-ével kezdődött. A művészek előadásában barokk, klasszikus, romantikus és XX. századi zeneművek, opera részletek hangzottak el, valamint ízelítőt kaphattunk a Hegedűs a háztetőn, My Fair Lady musicalekből és a Csárdáskirálynő című operettből is elhangzott egy részlet.

 

 

Felejthetetlen élményt nyújtott a zongora, klarinét és a hegedű csodálatos együtthangzása, de az énekesek (szoprán, mélybariton) is megérintették a hallgatóság lelkét. A koncert utáni szeretetvendégségen kaláccsal, pogácsával, szendviccsel, üdítővel vagy egy pohár borral kedveskedtek a gyülekezetek.

 

 

Szervezőkként kicsit aggódtunk amiatt, hogy a komolyzenét vajon mennyire fogadják szívesen az Érmelléki Református Egyházmegyében, hiszen a tapasztalat azt mutatja, hogy a mai világban kevesen érdeklődnek a kultúra ezen területe iránt. Aggodalmunk szertefoszlott, amikor a koncertet megelőző percekben folyamatosan érkeztek a segíteni vágyó, klasszikus zenét kedvelők. Úgy érzem, a résztvevők nevében is bátran kijelenthetem, hogy egy lelki többletet kaphattunk mindannyian, akik ezen az estén részt vettünk. Ugyanakkor egy szép összeg gyűlt az Érmelléki Református Diakóniai Alapítvány részére, amit a rászoruló nagycsaládosok és fogyatékkal élők családjainak támogatására fogunk fordítani. A begyűlt összeg is mutatja, hogy lehet nagyot álmodni és közös erővel, közös összefogással és természetesen Isten áldásával akár valóra is válhat az álom.

 

 

Meghívónkban azt írtuk, hogy célunk a tradícióteremtés és a jótékonyság nemes hagyományának felelevenítése. Ez a mai este sikere, az átélt zenei élmény is erőt és lendületet ad majd a következő megrendezésre kerülő jótékonysági est megszervezéséhez.

 

Ezúton is szeretném köszönetemet kifejezni az alapítvány vezetősége nevében mindazoknak, akik meghallották és elfogadták meghívásunkat, és azoknak is, akik bár nem tudtak eljönni, de adományaikat eljuttatták a perselyekbe. Köszönet illeti mindazokat, akik valamilyen módon hozzájárultak ahhoz, hogy ez az este megvalósuljon.

Isten gazdag áldása legyen az adakozók és segítők életén!

 

 

Balogh Anikó diakónus