Összefogtak Székelyhíd és a hozzátartozó falvak civil szervezetei, hogy segíthessék helyi közösségeik azon tagjait, akik a koronavírus okozta járványhelyzet miatt nehéz anyagi helyzetbe kerültek. Az egyesületek és alapítványok a Bihar Megyei Tanács Szociális és Közösségi Igazgatóságához fordultak anyagi támogatásért, hogy lehetővé tehessék az alapvető élelmiszereket és szappant tartalmazó csomagok beszerzését és kiosztását a lakosság számára. A projektekhez persze önrészre is szükség volt, amit a szervezeteknek kellett biztosítaniuk. A székelyhídi polgármesteri hivatal is segítséget nyújtott egyrészt a célcsoportok felmérésében, másrészt a kiosztásban. Béres Csaba városvezető szerint azok a személyek részesültek tartós élelmiszereket tartalmazó csomagokban, akiknek anyagi nehézségeik adódtak a veszélyhelyzet alatt: egyfelől a 65 év feletti lakosok, akiknek nincsenek hozzátartozói, valamint a közösség többi olyan tagjai is, akiknek nincs vagy alacsony a jövedelmük.

Támogatás a szűkölködő családoknak Csokalyon

Csokalyon az akció során több mint 150 olyan zacskót juttattak el a rászoruló családoknak és személyeknek, amelyek makarónit, lisztet, kukoricadarát, rizset, olajat és szappant tartalmaztak. A faluban a 65 éven felüli, támogatók nélküli időseken kívül a fogyatékkal élők, valamint a jövedelem nélküli roma családok és egyéb hátrányos helyzetű lakosok is csomagban részesültek. Az osztást Csuka József György irányította.

Segítő kéz a rászoruló személyeknek Nagykágyán

Közel 140, tartós élelmiszert és szappant tartalmazó csomagot osztottak szét a nélkülöző helyi lakosoknak a Pro Nagykágya Egyesület önkéntesei. A szervezők tudatában vannak, hogy az adott számú csomag nem volt elegendő ahhoz, hogy mindenkinek segíthessenek, de ugyanakkor hálás feladat volt számukra segíteni a rászorulókon.

Támogatás az érköbölkúti közösségnek

Érköbölkúton a 155 zacskónyi tartós élelmiszerrel segítették a legrászorulóbb családokat. A csomagok beszerzését és szétszórását a helyi Korona Egyesület részéről Bádon Levente és Gődér Attila vezette, Barta Anett, Gődér Mónika, Kaszoni Beáta és Kaszonyi Antonia segítségével.

Tegyük oda magunk az érolaszi hátrányos helyzetű személyekért

Közel 180 csomagot juttattak el az anyagi nehézségekkel küzdő személyeknek és családoknak. A Pro Érolaszi Egyesület nemcsak a faluban, hanem Székelyhídon is segített. Az osztást a lakosok hálája és köszönete övezte.

Segítsünk egy közös jövő érdekében / Támogatjuk Székelyhidat és Hegyközszentmiklóst

Székelyhídon és a hozzátartozó Hegyközszent­miklóson több mint háromszáz csomagot osztott szét a Venus Kölcsönös Segítségnyújtás Alapítvány. A faluban a helyi pedagógusok segítettek a zacskók eljuttatásában a célcsoportnak. Székelyhídon főként a 65 életévüket betöltött idős személyek, a legnehezebb anyagi helyzetben levő helyi lakosok – beleértve a jövedelem nélküli vagy alacsony jövedelemmel rendelkező roma családokat – részesültek csomagban.


Írta: Antal Noémi