Székelyhídi összefogás Alessiáért

A kis Alessia – a szintén SMA-1-es típusú izomsorvadásos gerincbetegségben szenvedő egyéves és három hónapos kislány – számlájára utaltuk annak a jótékonysági vásárnak a teljes bevételét, amelyet augusztus 8–9-én szerveztünk Székelyhídon. A vásárt eredetileg Ölyüs Noel megsegítésére tartottuk volna meg, ám időközben, a példás összefogás eredményeként összegyűlt az a 2,4 millió dollárnyi összeg, amely fedezi a Zolgensma-génterápia és az azt követő három hónapos utókezelés költségeit.

A helyszínt a székelyhídi helyhatóság biztosította. A vásár főszervezőjéhez, Nan Kingához néhány lelkes önkéntes csatlakozott, nem sajnálva a befektetett munkát és időt. Sok felajánlott árut kaptunk a helyiektől és a környező falvakból is, amelyeket ezúton is szeretnénk megköszönni! Örömmel töltött el minket, hogy láttuk az emberekben a segíteni akarást, hiszen a vásárláson felül sok adomány is összegyűlt a kislány részére, így a teljes átutalt összeg 9610 lej lett.

Ehhez még hozzá fog adódni a vásár során összegyűlt hat zsák kupak ára. Azt hiszem, a csapat minden tagjának nevében mondhatom, hogy ha még lehetőségünk adódik, máskor is boldogan szervezünk bármilyen jótékonysági programot, hiszen melegséggel töltötte el a szívünket látni, hogy igaz a mondás, miszerint sok kicsi sokra megy! Reméljük, hogy az eredményt látva egyre többen csatlakoznak majd hasonló kezdeményezésekhez, ki-ki lehetőségei szerint, hiszen nekünk csak egy kis odafigyelésbe kerül, ami másnak talán az életet jelenti!


Írta: Czapp Hanna