„A gyerekek erősebbek mint hinnénk. Amíg érzik, hogy szeretik őket, az élet minden nehézségével szembe tudnak szállni.” (Star Trek)

A Focizz kis Noelért elnevezésű, február 23-ára kiírt jótékonysági teremlabdarúgó tornán a kilenc jelentkező együttes nevezési pénzei mellett összegyűlt szurkolói felajánlásokkal együtt 1885 lejt tudtak átutalni a kicsi Noel számára – vette örömmel tudomásul Erdei Imre, az esemény ötletgazdája, a Székelyhídi Törekvés elnöke. A mérkőzéssorozatot meglepetésszerűen a Roma FC csapata nyerte meg.

Nagyon jót tett a tornának, hogy a megyei focicsapatok elkezdték a felkészülést. Az igazolt játékosok hiánya és a csapatok „vegyes korosztálya” kiegyenlítetté tették a mezőnyt, tényleg csak minimális különbség volt az együttesek között. A szervezők külön köszönetet mondanak a székelyhídról elszármazott Szilágyi Imrének, aki a magyarországi Újfehértóról hozott csapatot, a játékszeretet mellett, elsősorban a segítségnyújtás miatt. Így alakult át az esemény nemzetközivé, ahol a helyiek és újfehértóiak mellett, érkeztek csapatok Érmihályfalváról, Kiskerekiből, Érkeserűből és játékosok az Érmellék majd minden pontjáról.

Az A jelű négyes- és a B jelű ötös csoportkör után négy elődöntőbe jutott csapat küzdött meg a dobogós helyekért. Az első elődöntőben két meglepetéscsapat, a Roma FC és a 7Days küzdött nagyot egymással, előbbiek mintegy két perccel a vége előtt szerezték meg a győztes gólt. A másik ágon talán a két legnagyobb esélyes találkozott, az érmihályfalvi Bad Boys és a helyi Kansas City. A rendes játékidőben nem találtak fogást egymáson a felek, a büntetőrúgások pedig a Kansasnak kedveztek. A bronzmeccs lett talán a nap egyik legsimább mérkőzése, a Bad Boys 4-2-re verte a végére teljesen elfáradó 7Dayst. A döntő pedig a nap legjobb és legfordulatosabb mérkőzését hozta. Egy igazi adok-kapok után, a látottak alapján nem biztos, hogy meglepetésre a Roma FC 3-2-re verte a Kansas Cityt, így ők emelhették magasba a bajnoki trófeát.

Köszönet a Petőfi Sándor Elméleti Líceumnak a sportcsarnokért és az önkénteseknek, Antal Noéminek, Csorba Gézának, Kaszoni Györgynek és Todoszi Miklósnak!

A rendezvényen tiszteletét tette Béres Csaba, Székelyhíd polgármestere és Szabó Ödön Bihar megyei RMDSZ-es parlamenti képviselő. Előbbi a csapatok köszöntése mellett a bajnokság kezdőrúgását is elvégezte, utóbbi pedig a köszönet mellett a segítségnyújtás és a tenni akarás fontosságát hangsúlyozta, főleg annak tudatában, hogy kisgyerekről van szó.


Írta: Juhász György