^ Vissza Fel
komolyzene címke bejegyzései:

Barangolás a komolyzene rejtelmes világában

Kultúra  ,   2012. december 3. hétfő 

Székelyhídra érkezett „A zenén túl…” mottójú koncertsorozat november 2-án, pénteken este. A múzeumban megtartott hangversenyen közreműködtek Thurzó Zoltán (zongora), illetve barátai, Bozsódi Beáta (cselló), Oláh Boglárka (hegedű), Székely István (klarinét) és Thurzó Sándor József (mélyhegedű).

Zongoraest Liszt Ferenc és kortársai tiszteletére

Kultúra  , ,   2011. március 31. csütörtök 

Zongoraestet szerveztek március 24-én a székelyhídi református templomban. A vendégelőadó Thurzó Zoltán nagyváradi zongoraművész előadásában híres melódiák csendültek fel az ódon falak között. Az est fővédnöke Csűry István királyhágómelléki református püspök volt. A műsorban a hallgatóság egy képzeletbeli hajón utazhatott végig a zenetörténet nagyjainak élettörténetén és művészeti pályáján. A műsorban elhangzott az idei év ünnepeltje, Liszt Ferenc Harmonies poetiques et religieuses zongoraciklusának számos darabja, ugyanakkor felcsendültek olyan híres zeneszerzők művei is, mint Chopin, Grieg vagy Schumann.

Jótékonysági komolyzenei koncert Székelyhídon

Közélet  ,   2010. október 31. vasárnap 

Fantasztikus élményben lehetett része a Classic Arts Művészeti Egyesület jótékonysági komolyzenei koncertje közönségének október 31-én. A székelyhídi múzeumban összegyűltek a művészek – László Melinda, Oláh Boglárka, Székely István, Tasnádi Ferencz, Thurzó Zoltán – által teremtett  hangjátéknak örülhettek az Érmelléki Református Diakóniai Alapítvány vezetősége által szervezett rendezvényen. Mivel Chopin-év van, az este a lengyel zeneszerző Nocturne-ével kezdődött. A művészek előadásában barokk, klasszikus, romantikus és XX. századi zeneművek, opera részletek hangzottak el, valamint ízelítőt kaphattunk a Hegedűs a háztetőn, My Fair Lady musicalekből és a Csárdáskirálynő című operettből is elhangzott egy részlet.