A Fényes Elek Emlékpark mögötti focipályán kezdődtek a vasárnapi programok kora reggeli szabadtüzi főzőversennyel, amelyre tizenkét csapat nevezett be. A nyertes a  Bánat Utca csapata lett, amelynek tagjai, id. Kolman Bálint, Pap Gusztáv és Oláh József bogrács-gulyást főztek. Ezt követően hat csapat részvételével kispályás labdarúgó bajnokság vette kezdetét.  A mérkőzést a  nagykágyai Marosi FC nyerte (itt Hajdú-Bihar FC néven indultak), Marosi Gábor csapatvezető felkészítő edzéseinek köszönhetően.

A délelőtti programokat a délben megtartott istentisztelet zárta, melyet Forró Csaba helyi református lelkész cerebrált. A templomi áhitat után a Fényes Elek Emlékparkba vonultak az ünneplők, ahol  Béres Csaba,  székelyhídi polgármester, Szabó Ödön, parlamenti képviselő és Soós Lőrinc, a budapesti Központi Statisztikai Hivatal volt elnökhelyettese osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel.  A meghitt ünnepet helyi fiatalok szavalataikkal ékesítették, majd Csokaly nagy szülöttének, Fényes Elek mellszobrának megkoszorúzása következett.

A délutáni órákban könnyedebb programokkal találták magukat szemben a látogatók, a főszerep a szórakozásé, a játéké, a versenyeké lett. 13 órától 18 óráig ifjúsági és családi vetélkedők, gyermekprogramok szórakoztatták a résztvevőket és a látogatókat, kicsiket és nagyokat egyaránt. Bohóc köszöntötte az érkezőket, akik színes kínálatból válogathattak: volt aszfaltrajz, homokvárépítő verseny, arcfestés, lufiborotválás, sörivó verseny.

Szintén a délutáni órákban zumbázhatott együtt a falu apraja-nagyja a Kozma Sándor testnevelőtanár által diktált ritmusokra.

18 órától helyi óvodások és iskolások zenés-énekes színpadi előadásait élvezhette a közönség, akiket a margittai Techno Break Dance szemkápráztató koreográfiái követtek.

21 órától Csomaközi Daiana és Tivadar József zenés műsorai szórakoztatták a közönséget.

A tartalmas napot szabadtéri diszkó zárta.

 

 

 


Írta: Szamos Mariann