A Vidéki Ifjúsági Szövetség (VIDIFISZ) 2014 július 10-e és 13-a között rendezi meg második alkalommal a Szabadság Fesztivált, melyre Margitta városi strandján kerül sor.

Az önkormányzat, mint partner vesz részt a fesztivál megszervezésében, vagyis ingyen biztosítja a strand használatát. Erről döntöttek csütörtöki ülésükön a város képviselői. A tanácsülésen jelen volt a VIDIFISZ vezetősége is, s Bántó Norbert elnök mutatta be a városatyáknak a fesztivált, illetve a tervezett programokat.
Az elvi döntést követően, április hónap folyamán kerül aláírásra a partnerszerződés a VIDIFISZ és a margittai önkormányzat között.

Szintén aznap, a VIDIFISZ szervezői gyűlésén derült fény néhány részletre a fesztivállal kapcsolatban. A jegyárakat illetően az már biztos, hogy az ifjúsági szervezetek tagjai elővételben, április 5-e és május 5-e között mindössze 20 lejért válthatnak jegyet a négynapos fesztiválra.
Május 5-e és június 4-e között 30 lejért, június 5-e és július 4-e között 45 lejért, míg július 5-e és július 10-e között és a helyszínen 60 lejért lehet megvásárolni a négynapos jegyeket. A napijegyek ára 15 lej lesz.
A koncerteket tekintve több magyar és román népszerű együttes is koncertezni fog. Már megvannak a biztos fellépők, ezek közül egyenlőre az Animal Cannibals, Dj Szatmári feat Juccus, illetve az X-faktoros By The Way nevét közölték a szervezők.

A további részletekről és fejleményekről folyamatos tájékoztatást adunk majd.