Tárt karokkal várják a közösségre vágyó fiatalokat

Örömhír mindenkinek: foglalkozásokat szervez fiataloknak péntekenként a Csokalyon november 5-én megalakult az Örömhír Klub, amely már most jelentős, negyven körüli taglétszámmal rendelkezik. A csokalyi baptista imaház termében zajló tevékenységekre felekezeti hovatartástól függetlenül szeretettel várnakmindenfiatalt. „Régi álom valósult meg a klub megalakulásával – mondja Nyíri Edit csokalyi óvónő –, hisz a faluban sajnos nem igazán akad olyan hely, ahol a fiatalok kulturált körülmények között találkozhatnak, beszélgethetnek vagy kikapcsolódhatnak.” A foglalkozásokat ő, valamint a helyi baptista lelkész, Fazakas György és felesége Márta tartják.

A klub a nagyszebeni székhelyű Gyermekevangelizációs Közösség mintájára alakult. A tagok életkora igen változó, 3 és 18 éves kor között van. Mindenki egyaránt élvezi a változatos közös programokat, amelyben mindig helyet kapnak játékok, versenyek, bibliaismereti percek.Mindenalkalomhoz kötődik egy-egy aranymondat is, egy igevers, amit közösen megtanulnak. Viszont félreértés ne essék, a találkozók célja nem az áttérítés, hanem a fiatalok közösségé formálása egy tartalmas időtöltés keretein belül.

A különböző programokon kívül vendégek is tiszteletüket teszik a foglalkozásokon. Például a karácsonyi időszakban egyGeorgiaállambeli amerikai csoport érkezett, akik betlehemes jelenetet adtak elő és cipős dobozba csomagolt ajándékokkal lepték meg a gyerekeket, amit kitörő örömmel fogadtak kicsik és nagyok. Az idei év első vendégei pedig a Bihar Megyei Misszionárius Szövetség tagjai, Szűcs Attila és Tünde voltak.

Az alapítók lelkesen tekintenek a jövőbe és reményeik szerint ez a közösség időtálló lesz, ugyanúgy ahogy azok az értékek is, melyeket a fiatal generáció tagjainak közvetítenek.

 

Ványa Blanka