^ Vissza Fel
ifjúsági címke bejegyzései:

Új év, újabb ifjúsági lehetőségek

Közélet  ,   2020. február 5. szerda 

Kitárulnak a nemzetközi ajtók az újat megismerni vágyó érmelléki fiatalok előtt

Már jelentkeztünk összefoglalóval az Ér Hangja Egyesület nemzetközi ifjúsági programjairól (a havilap tavaly októberi hasábjain), ám ahogy ott megírtuk, van folytatás. Tavaly fiataljaink Norvégia, Litvánia, Spanyolország levegőjébe szagolhattak bele, míg mások pontosan Székelyhídra voltak kíváncsiak az egyesületen keresztül. Alig ért haza mindenki, már itt is volt a 2020-as év, amelynek nemzetközi eseményei rögtön januárban kezdetüket vették.

Hatan Portugáliában

Az újév teljes harmadik hetét hat szerencsés fiatal Portugáliában, Coimbrában tölthette egy Erasmus Plus ifjúsági csereprogramon az egyesület küldöttségében. A Romániát, ezen belül Székelyhídat képviselő csapat görög, litván, olasz és portugál fiatalokkal ismerkedve vett részt a rendezvényen, amelyet a Coimbrai Egyetem diákszervezetének emberi jogok védelméért felelős szakosztálya szervezett. Innen már esetleg sejteni lehet, mivel is foglalkozott az öt képviselt ország összesen harminc résztvevője egy héten át: az alapvető emberi jogok megismerésével.

Európai társadalmi körkép a mi lencsénken keresztül

Ajánló,Kultúra  ,   2015. június 8. hétfő 

Ezzel a címmel szervez Erasmus+ mobilitási programot az Ér hangja Egyesület Székelyhídon július 11. és 16. között, összesen huszonnégy munkanélküli fiatal bevonásával, akik Székelyhíd környékéről, illetve Magyarországról és Szlovákiából érkeznek majd.

A program olyan helyi jellegű problémákat, kérdésköröket céloz meg, mint a szegénység és halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok ellen irányuló diszkrimináció, mindezt az európai és világszintű fiatalkori munkanélküliségi mutatókon át. Az ifjúsági mobilitás majd’ egy hete alatt a három ország fiataljai bemutatják, majd megvitatják a munkanélküliség és a szegénység kérdését, mindenki a saját országa szempontjából, illetve megoldási javaslatokat tesznek, stratégiát dolgoznak ki ezek jobbítására. A fiatalok ugyanakkor nem „csak beszélgetni”, de tanulni is érkeznek Székelyhídra, non-formális módszerek által.

Csokalyi örömhír

Közélet  ,   2012. február 11. szombat 

Tárt karokkal várják a közösségre vágyó fiatalokat

Örömhír mindenkinek: foglalkozásokat szervez fiataloknak péntekenként a Csokalyon november 5-én megalakult az Örömhír Klub, amely már most jelentős, negyven körüli taglétszámmal rendelkezik. A csokalyi baptista imaház termében zajló tevékenységekre felekezeti hovatartástól függetlenül szeretettel várnakmindenfiatalt. „Régi álom valósult meg a klub megalakulásával – mondja Nyíri Edit csokalyi óvónő –, hisz a faluban sajnos nem igazán akad olyan hely, ahol a fiatalok kulturált körülmények között találkozhatnak, beszélgethetnek vagy kikapcsolódhatnak.” A foglalkozásokat ő, valamint a helyi baptista lelkész, Fazakas György és felesége Márta tartják.

Volt egyszer egy Érmellék…

Mozaik  , , ,   2010. július 20. kedd 

„Volt egyszer egy Érmellék…” címmel nyolcadszorra tartottak keresztyén ifjúsági kézművestábort Székelyhídon július 12–18. között. Az egyhetes táborban – melynek  házigazdája Gavrucza Tibor református lelkipásztor volt – idén 82 gyerek vett részt. A környékbeli falvakból és külföldről is érkeztek gyerekek: képviseltette magát Siter, Nagyvárad, Éradony, Apátkeresztúr, Érbogyoszló, Varsolc, Zilah, Cegléd, Budapest és természetesen Székelyhíd is.A tábor idei mottója „Válságból váltság” volt, s ezzel kapcsolatban a hét minden napján előadások hangzottak el.