^ Vissza Fel
nemzetközi címke bejegyzései:

Európai társadalmi körkép a mi lencsénken keresztül

Ajánló,Kultúra  ,   2015. június 8. hétfő 

Ezzel a címmel szervez Erasmus+ mobilitási programot az Ér hangja Egyesület Székelyhídon július 11. és 16. között, összesen huszonnégy munkanélküli fiatal bevonásával, akik Székelyhíd környékéről, illetve Magyarországról és Szlovákiából érkeznek majd.

A program olyan helyi jellegű problémákat, kérdésköröket céloz meg, mint a szegénység és halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok ellen irányuló diszkrimináció, mindezt az európai és világszintű fiatalkori munkanélküliségi mutatókon át. Az ifjúsági mobilitás majd’ egy hete alatt a három ország fiataljai bemutatják, majd megvitatják a munkanélküliség és a szegénység kérdését, mindenki a saját országa szempontjából, illetve megoldási javaslatokat tesznek, stratégiát dolgoznak ki ezek jobbítására. A fiatalok ugyanakkor nem „csak beszélgetni”, de tanulni is érkeznek Székelyhídra, non-formális módszerek által.

A vízre unokáinknak is szüksége lesz!

Diáksarok  , , ,   2010. március 22. hétfő 

Ezzel a címmel tartottak szakmai konferenciát március 20-án Vásárosnaményban, a víz világnapja alkalmából. Ott voltam, ott voltunk, ugyanis meghívtak bennünket. A Közös Ügyünk Nemzetközi Környezeti Nevelési Program kéthónapos vetélkedőjén, amelyen a Felső-Tisza menti országok: Magyarország, Szlovákia, Ukrajna és Románia vett részt. A versenyző 162 csapatból a két székelyhídi is bejutott a legjobb tizenötbe, második és negyedik helyezettként.