Május 10-én, pénteken, a városi sportcsarnokban, majdnem telt ház előtt léptek fel a négy XI. osztály diákjai, akik változatos előadással köszöntek el a XII A, XII B illetve a XII C osztálytól a Szalagavató ünnepség keretén belül.

 

A nagy létszámú közönség figyelemmel kísérte a  táncokat, az énekeket, az árnyjátékot, a  tanárok és diákok közreműködésével készült videoklipet, a tíz éves osztálytalálkozóról szóló kisfilmet, a régi képeket és nem utolsó sorban a paródiákat, melyben a diákok és a tanárok magukra ismerhettek. Bár az előkészületek nem mentek zökkenő mentesen, ahogy ez általában lenni szokott egy ilyen rendezvény alkalmával, végül mind a négy osztály hatalmas sikert aratott.

 

A poénok csattanósak voltak, és minden produckiót dörgő tapsviharral jutalmazott a közönség.

 

A program komolyabb részénél, a fellépők felidézték a régi emlékeket, majd jó kívánságokkal és útravaló gondolatokkal látták el a nagybetűs élet előtt álló tanulókat, akik közül többeknek a meghatódottságtól könnybe lábadt a szeme, hiszen rengeteg emlékkel  kötődnek az iskolához.

 

 

A hagyomány szerint, az est befejezéseképp, a XII. osztályosok megkapták  kitűzőiket, és még pár jókívánságot,  jótanácsot  osztályfőnökeiktől, az érettségire és a jövőre vonatkozóan.

 

 

Székely Annabella