^ Vissza Fel
szalagavató címke bejegyzései:

Szalagavató a Petőfi Sándor Elméleti Líceumban

Diáksarok    2014. május 28. szerda 

Megrendezték a végzős osztályok szalagavató ünnepségét a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum XI-es diákjai május 9-én. Különösen fontos volt ez az ünnepség, hiszen idén, sok év után először négy tizenkettedikes osztályt búcsúztathattunk az eddigi három helyett, három magyar és egy román tannyelvű osztályt. Az egybegyűlt tanárok, szülők és hozzátartozók tartalmas és változatos műsort tekinthettek meg, melyet a XI. osztályos diákok állítottak össze osztályfőnökeik segítségével. Mindenki megtalálhatta a neki leginkább tetsző műsorszámot, hiszen nagyon sokrétű programmal készültek a tizenegyedikesek. A táncos előadások között volt keringő, néptánc, country, de még a hiphop műfajt is megcsodálhattuk.

„Jól csak a szívével lát az ember…”

Diáksarok  , ,   2010. május 27. csütörtök 

Szalagavató a Nagykágyai Mezőgazdasági Iskolacsoportba Exupéry szavai indították útjára a Nagykágyai Mezőgazdasági Iskolacsoportban tartott maturandusi ünnepséget. Az iskola hagyományához kapcsolódva a XII. osztályos diákok köszöntötték végzős társaikat elsősorban, de ebben a tevékenységben részt vettek más osztályok is, bizonyítva azt, hogy fontosak számukra társaik, s együtt ők ezen épület falai között nemcsak tanultak, hanem a szeretet szálai is kötődtek köztük. A műsort XII. A. osztályfőnöknője, Lázár Gabriella fogta össze és öntötte formába. A köszöntő beszéd után az általános tagozatra járó diákok kezdték, akik Sas Enikő tanárnő felkészítésével néhány verset szavaltak, emlékeztetve a nagyokat a tovatűnt gyermek éveikre. Majd az iskola színjátszó köre lépett fel A császár új  ruhája című mesejátékkal.

Maturandus a székelyhídi Petőfi-líceumban

Ünnepi hangulatban zajlott a szalagavató

A szalagavató az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő hagyománya a székelyhídi középiskolának. Olyannyira népszerű, hogy – minden túlzás nélkül – még a csillárról is nézők lógtak május 7-én a művelődési házban, mindenki a XI. osztályosok műsorát akarta látni, ami valljuk be, nem sikerült rosszul. Valóban egész jó lett – a diákok és tanárok szerint egyaránt –, ha az egészet egyben nézzük. Külön-külön persze akadt olyan, amelyik picit gyengébbre, másik kimagaslóbbra sikerült, de szépen kompenzálták egymást; egyedüli problémának az tekinthető, hogy nagyon hosszúra sikeredett, több mint három órán át voltak kénytelenek egyhelyben ülni az amúgy is türelmetlen nézők.