Iskolanap a Petőfi Sándor Elméleti Líceumban
Az iskola tanárai és a Diáktanács immár negyedik alkalommal szervezték meg a Sulimaraton nevű iskolanapot május 27–28-án. A színes programban mindenki találhatott kedvére való időtöltést, ezért reméljük senki sem tért haza rossz szájízzel az idei sulinapról. A rendezvény már jóval korábban lázba hozta az egész iskolát. Az időjárás témájú fotópályázat és a designrészleg alkotásainak csupán a kiállítása volt ezen a nevezetes napon, a készülődés, a munka már két héttel hamarabb elkezdődött.  A Sulimaraton 4 különlegességének számító Hétpróba volt az, ami igazán megmozgatta az embereket, ugyanis erre is előre kellett jelentkezni, ami nem kis fejtörést okozott az osztályoknak.

 

 

A Hétpróba hét versenyszámból állt: streetball, tájfutás, körtúra (City Tour), általános műveltségi vetélkedő, kreativitási verseny, staféta és infóverseny, mindez hat órába bezsúfolva a pénteki napon. Erre kellett jelentkezzenek 10–15 fős csapatok, úgy leosztva a csapattagokat, hogy minden versenyszámban részt vegyenek és ne legyen ütközés. Ez nem is ment olyan könnyen, de végül is megoldották. Azok, akik nem voltak benne hétpróbás csapatban, azok sem unatkoztak, ugyanis színpadi produkciók, versenyek és szabadprogramok várták az érdeklődőket: Legyen Ön is milliomos!, karaoke, stand-up comedy, táncok, foci, bográcsfőző verseny, Sulimozi, számítógépes játékok, papírrepülő verseny, lábteniszbajnokság, asztalitenisz, Játékbarlang, sakkverseny, íjászbemutató, tanár-diák meccs, görkorcsolya és kerékpár ügyességi versenyek, futóverseny, szkander és egyéb erőpróbák és nem utolsó sorban a tombola elég bő választékot nyújtott mindenkinek a szórakozásra.

 

 

Idén újdonságnak számított az is, hogy a környező települések diákjait is meghívtuk a rendezvényre azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megmutassuk nekik, nem kell Nagyváradra iskolába menniük ahhoz, hogy a tanulás mellett szórakozási lehetőségeik is lehessenek, hisz abból itt is akad bőven.Bízunk benne, hogy legközelebb is sikerül megszervezzük az iskolanapot, és jövő ilyenkor már a Sulimaraton 5 cím fog díszelegni a plakátokon.

 

 

Major Lajos