Székelyhídi Diáktanács
Bizony, immár négy éve, hogy megalakult a jelenlegi Székelyhídi Diáktanács, egy felhős márciusi délután. Ezt igyekeztünk méltóképpen megünnepelni március 26-án, pénteken, és szerintem sikerült is. A tavalyihoz hasonlóan ünnepséggel indult a program a Diákbunkerben, ahol bemutattuk az elmúlt év programjait, az új honlapot, átadtuk a díszokleveleket és a tagsági kártyákat, közben viccelődtünk, nevettünk, meglepődtünk, majd elképedtünk. Miért az utóbbi kettő? Az ajándékok miatt; a meglepetés a Scola Nostra Egyesület ajándéka: CD-tartó a szanaszét lévő CD-k és DVD-k tömkelege miatt, és egy kis édesség.

 

 

Az elképedést pedig Béres Csaba polgármester úr felajánlása okozta, aki azt mondta, ne kínlódjunk 100 megabyte-os, ingyen tárhelyes, reklámos, bizonytalan oldallal, vesznek nekünk egy saját domainnevet és tárhelyet. Ezért nem is reklámozzuk az új honlapot, hanem inkább a még újabbat, amelyik hamarosan – de már lehet, hogy most is – működőképes lesz. Ez a www.szedita.ro, amely már 500 megabyte tárhelyet, reklámmentességet és korlátlan szabadságot biztosít. Köszönjük.

 

 

Aztán jött az érdekesség, egy hülye ötlet megvalósítása, egy időkapszula elhelyezése. Kimentünk az iskola udvarára,ástunk (azaz Roli ásott) egy gödröt, abba belehelyeztük a nejlonzsákba, kartondobozba, hungarocellbe csomagolt befőttesüveget, amelybe belehajigáltunk pár apróságot a jövőnek: legutóbbi Diáklapu, fénykép és névsor a diáktanácsról, suli kitűző, aprópénz, levél az utókornak, és egyéb kis csecsebecsék. A tervek szerint húsz év múlva ismét összegyűlünk és kiássuk a kapszulát, hogy egy jót szórakozzunk rajta. Minden bizonnyal érdekes lesz, reméljük, senki nem ássa ki időnap előtt – ezért nem írom le a pontos helyét, hátha mi is elfelejtjük.

 

 

Végül rendhagyóan buli helyett egy extrém sport következett, egy tizenkét órás filmmaraton. Tudjuk, hogy szinte mindenki szereti a vígjátékokat, bármikor szívesen megnéznek egy jó filmet. De vajon éjszaka, maratoni mennyiségben is? Igen. Határozottan állíthatom, hogy igen, ugyanis az éjszaka folyamán közel százötven ember fordult meg a rendhagyó filmvetítésen. Összesen hét filmet vetítettünk le, péntek este héttől másnap reggel fél nyolcig, és bizony akadtak olyanok szép számmal, akik mindet végignézték. Külön köszönet a résztvevő tanároknak, akik voltak olyan rendesek, hogy két órás váltásban vállalták a felügyeletet. Még annyit, hogy jövőre már ötévesek leszünk, és mivel az olyan kerekebb, ezért nagy bulira van kilátás!

 

 

Major Lajos