Az idei gólyabál a Halloween jegyében zajlott a székelyhídi középiskolában. A tizenkettedikes diákok változatos próbáknak vetették alá gólyatársaikat. Legelőször mindegyik párnak összekötött lábakkal és egy vízzel teli pohárral a szájukban kellett eljutniuk a színpad másik végébe akadálypályán keresztül. De volt staféta is, ahol a gólyalány a talicskában ülve navigált, párjának bekötött szemmel kellett tolja őt, majd közösen egy találós kérdést kellett megválaszolniuk/megfejteniük. Ennek a feladatnak a második részében a gólyapárnak akadályokon kellett áthaladnia összekötött lábakkal.

A gólyalányok szerelmes verset írtak, mindeközben a gólyafiúk WC-papírt görgettek, majd a gólyák tudására és leleményességére is szükség volt a kvízkérdések megválaszolásánál. Az elmélet mellett a gyakorlat is lényeges, ezért a végzősök a gólyák csípőmozgását is letesztelték.

A szervezők új játékot, új fogalmat is bevezettek a köztudatba, amely nem más, mint a „gólyapong”. Itt a gólyák feladata a legrövidebb idő alatt három labdát juttatni a poharakba. A feladatot a gólyapár felváltva hajtja végre és a gólyalány kezd. Ha az egyik gólya beletalál a pohárba, a párja meg kell igya annak tartalmát. Nehezítésként a pár háttal egymáshoz van kötve. Az a páros kapja a legtöbb pontot, amely a leghamarabb beletalál három pohárba, és meg is issza annak tartalmát.

A végzős diákok fiatalabb társaik éhségcsillapításáról is gondoskodtak az utolsó próbán: a gólyafiú bekötött szemmel és hátrakötött kézzel kellett megegyen különböző ínycsiklandó ételeket, amelyek madzagról lógtak, természetesen a gólyalány irányítása mellett.

A négy pár teljesítményét szakértő zsűri – Kozma Sándor aligazgató, Pál Edit Éva és Gug Réka tanárnők, valamint a tavalyi győztes gólyapár, Pázmán Réka és Szegecs Lóránd – figyelte és pontozta árgus szemekkel.

A megtisztelő gólyakirályi, -királynői címet a B-s Varga Viktória és Csáky Dávid nyerte el, második lett a C osztályból Pintér Patrícia és Horváth Márk, harmadikok pedig a C és B osztály vegyes-párosa, Bakos Arabella és Béres Dávid.


Írta: Cservid Levente