Ismét összeálltak a XII. osztályok diákjai, hogy beavathassák az újdonsült gólyákat a gimis életbe, ezért október 26-án megrendezték a petőfisek éves gólyabálját.
Idén mindhárom kilencedikes osztályból kiválasztottak két- két párost, akiknek cirkuszi jelmezekbe kellett bújniuk egy fotó erejéig, így az internetre feltöltve a Facebookon lehetett szavazni arra a párosra, akiket a nézők szerettek volna látni a nagyszínpadon. Nagyon szoros szavazás volt, ezt meg kell hagyni, de végül eldőlt, ki is megy tovább.

A „porondon” a IX. A-t Ulici Alexandra és jómagam képviseltük, a B. osztályból Szegecs Loránd és Pázmán Réka lépett fel, a C. osztályosok részéről pedig Szegecs Tamás és Turdean Viktória küzdött a győzelemért.
A három páros kapott kilenc feladatot, amiket bohócorral kellett végrehajtaniuk: a lányok öntöttek csokoládét a fiúk szájába, majd csokoládésan egy tál grízben keresték a fehér labdát, táncoltak tojással, tojás nélkül, énekeltek, habot vertek, kvízeken mérhették össze tudásukat és még joghurttal is összemaszatolhatták a fiúk a lányokat, akiket bekötött szemmel, botra kötött kanállal kellett megetetni. És ez nem minden, mert a kilencedikes osztályok többi tagja sem maradhatott ki! Őket elküldték szerte a városba, hogy különböző tárgyakat keressenek és ódát is kellett írniuk a végzősöknek, amiket az osztályfőnökök olvastak fel.

Továbbá, bár mindenki nagyon szépen teljesített a közönség előtt, a IX. B. osztály gólyái nyerték meg az idei bált, a IX. C. érte el a második helyezést és az A-sok zárták a sort a harmadik helyen.
Személy szerint nem vettem részt túl sok gólyabálon, de teljesen magabiztosan elmondhatom azt, hogy a végzős osztályok nagyon szép, vidám és pörgős előadást rendeztek nem csak a gólyáknak, hanem a közönségnek is. Érezhető volt, mindent beleadtak ebbe a show-ba, illetve ritka, hogy ilyen jó hangulatot teremtsenek egy sportcsarnoknyi embernek. Ezúton is szeretném megköszönni nekik a szervezést! Ezen túl pedig gratulálok minden gólyának az elért helyezésekért és a pozitív hozzáállásért!


Írta: Bensicz Ádám