A nagykágyai 1-es számú szakközépiskola kilencedikeseit a székelyhídi munkásklubban szervezett gólyabálon avatták fel október utolsó péntekén.

Előző lapszámainkban beszámoltunk arról, hogy még javában folynak az iskola felújítási munkálatai ezért a diákok a Pongrácz-kastélyban kezdték el az idei tanévet. Természetesen a szervező tizedik osztályosok figyelmét nem kerülte el ez az élethelyzet és előadásaikban, kérdéseikben elkészített videóikban a humor és a jóérzés határain belül visszatérő téma volt az épülendő iskola.

Ilyen volt például az első iskolai napot kicsit másként bemutató videó, mely a diákélet napos oldalait, a baráti összetartást, a közösen megélt élményeket volt hivatott bemutatni. A tanév első napján a diákok a kerítésen keresztül kukucskálva keresték egyelőre még nem létező iskolájukat, és meglepetésként élték meg a Pongrácz-kastély sulivá való átalakulását, elnevezve azt a híres „hatos” épületszárnynak.

A gólyabáli hagyományokhoz híven hat kilencedikes diákpár és három gólyatanárpár kellett kiállja a vicces próbatételeket, melyeket természetesen egy szakavatott zsűri (Ostroveanu Ágota aligazgató, Forró Corina, Ioana Vana, Balla Frigyes tanárok és a tavalyi év győztes gólyapárja, Kiss Boglárka és Egeresi Imre) osztályozott.
Az izgalmak oldásaként még a versenyszámok előtt „buli volt Aprajafalván”. A Sas Enikő magyar szakos tanárnő felkészítésében vidám, frappáns, humoros, jól kidolgozott és szuper jelmezekben előadott jeleneten nevethettek tanárok és diákok egyaránt.

Vidám gólyák egy csokorban

A kilencedik A és B osztályok csapathimnusz eléneklésével és osztályzászlókkal felvértezve vágtak neki a próbatételeknek. A gólyák általános műveltségi kérdései mellett természetesen vicces aktualitásokról is érdeklődtek a szervezők, de volt fülhallgatós zenei ismereteket felmérő próba, egy perc és nyersz, valamint táncos és ügyességi vetélkedő is. A újoncok kitartóan állták a próbákat és mindent bevetve harcoltak a gólyakirálypár címért. Ám ez csak egy párosnak lehetett a kiváltsága. A zsűri döntése alapján ennek a címnek az idei tanévben Sziki Jonathán és Martin Krisztina örülhetett.

Martin Krisztina és Sziki Jonathán

A gólyatanárok (Karancsi Béla, Lazar Gabriela, Cristina Boda, Szabó-Hais Péter, Sorina Muntean, Adrian Kosa) sem bújhattak ki a feladatok alól az activity mellett, nekik is válaszolniuk kellett az iskolai általános műveltségi kérdésekre, valamint a kijelölt táncparketten megcsillogtathatták ritmusérzéküket és táncismereteiket is.

Karancsi Béla igazgató sem maradt ki a mókából

Mindenképpen elismerés illeti a nagykágyai szakközépiskola vezetőségét és tanárait, hogy a megváltozott iskolai körülményekhez maximálisan alkalmazkodva igyekeznek tanítani, nevelni vigyázva arra, hogy a diákok ugyanolyan oktatásban és iskolai élményekben részesülhessenek, mint az építkezés előtt.

A bíráskodás mellett azért a zsűri tagjai is nagyon jól szórakoztak

A rendezvény végén Karancsi Béla igazgató elmondta diákjainak, hogy mindig minden körülmények között számíthatnak osztályfőnökeikre, tanáraikra, az iskola vezetőségére, hogy bármikor bármilyen probléma felmerülésekor bátran kérhetik segítségüket.

Mondják, hogy a barátokat a bajban ismered meg, azt hiszem, hogy a nagykágyai szakiskola vezetősége, tanárai és diákjai e megváltozott helyzetben még inkább összetartanak, igyekeznek minden helyzetből a maximumot kihozni és elmondhatom, hogy irigylésre méltó a tanári kar tagjainak egymáshoz való viszonyulása: segítik, támogatják egymást s nem restek köszönetüket kifejezni akár egy egymásnak átnyújtott virágcsokorral. így volt ez a mostani ünnepség végén is.


Írta: Fekete Katalin