Jó helyzetfelismerő képességre, ügyességre és gyorsaságra volt szükségük a gólyáknak

Nemcsak a megszokott gólyabált, hanem egyenesen gólyahetet szerveztek a kilencedikesek számára a Petőfi-líceumban, mely aztán október 23-án a hagyományos próbatételekkel teli gólyabálban csúcsosodott ki.

Az október 19–23. közötti gólyahéten a diákközösségbe való „beavatásra váró” újoncok minden nap kaptak egy elvégzendő feladatot, mely nem is mindig volt olyan egyszerűen kivitelezhető. Nos, a szervező osztályoknak éppen ez volt a céljuk, próbára akarták tenni a kilencedikesek leleményességét, kitartását.
Ugyanez a „szívatási ceremónia” folytatódott a nagyközönség előtt is a pénteki gólyabálon. Ekkor a nyolc kiválasztott gólyapár bátorságát, kreativitását és nem utolsó sorban gyomrát tették próbára a szervezők. A próbatételeknek széles volt a tárháza: ecetes vízből szájjal halászandó alma, popsi és csípő segítségével pukkasztandó lufi, méz-liszt kavalkád, lógókenyér- és paradicsomzabálás, felpaprikázott gumicukor-fogyasztás, labda és vízzel töltött lufi testtel való gurigázása és célbapiszkáló képesség felmérése is.

A gólyapárok vidáman vállalták a újonclétet, s ha néha fura arcot is vágtak, láthatóan nagyon élvezték a feladatokat.
A Cservid Levente, Tudor Cruceru és Papp József tanárokból álló zsűri sem úszta meg teljesen, hisz egy feladat erejéig ők lehettek a főszereplők. A zsűtagok bekötött szemmel sétálgathattak egy kicsit átalakított színpadon a rajtuk hahotázó közönség előtt.

Ameddig a zsűri összesítette az eredményeket, addig az Enemy Dance hiphopcsapat dinamikus koreográfiával és Csorba Roland nagyszerű szólótánccal szórakoztatta a közönséget.

A megpróbáltatásokat a IX. C osztály Molnár Edina és Mészáros Dávid alkotta párosa állta a legjobban, így ők gyűjtötték be a legtöbb pontot, elnyerve ezzel 2015-ben a Petőfi gólyakirály és királylány címet.


Írta: Fekete Katalin