Alaposan próbára tették az „újoncokat” a végzős diákok a Petőfi Sándor Elméleti Líceum hagyományos Gólyabálján október 25-én, pénteken, a város sportcsarnokában.
Az előző évektől eltérően idén ténylegesen a diákok rátermettségét vették szempontul, és csak szalonképes feladatokat kapott a nyolc induló gólyapár. A sokszínű versenypróbák – mint például különböző tárgyak megkeresése a közönség sorai között, sztárok imitálása, társastánc úgy, hogy a homlokukkal közösen meg kellett tartsanak egy tojást, karikatúrakészítés a tanárokról – mind-mind jól szemléltették a diákok rámenőségét és gyors alkalmazkodási készségét. A gólyapárok még a gólyaesküt is le kellett tenniük, amiben megfogadták, hogy méltó Petőfisek lesznek és hogy tisztelik majd a tanáraikat és az idősebb diákokat.

A gólyatanárok se maradhattak ki a próbákból, nekik ugyanis táncolni kellett, különböző műfajban. Szerencsére ők is könnyen feltaláltak magukat , így a közönség hatalmas tapsviharral jutalmazta őket.

A tanárok is táncoltak

Vad Márta igazgató pedig külön rövid versírási feladatot kapott, amelyben szerelmet kellett valljon az iskolának úgy, hogy közben használja a ’kollégák’, ’ház’, ’e-mail’, ’jegyzőkönyv’ és ’tanács’ szavakat. Ő is sikeresen vette az akadályt, verse pedig igazan megnyerte a közönség tetszését.

Az este műsorából nem maradtak ki a végzősök sem, a XII. C és D osztály tánccal, míg a XII. A és B osztály egy-egy videóval szórakoztatta a közönséget. A hangos tetszésnyilvánításból ítélve minden előadás és versenyszám kivétel nélkül elnyerte a hallgatóság tetszését.
A zsűri, hogy minél objektívebben tudjon dönteni, szigorú szemekkel nézte idén a műsort. A bírálók – Vad Márta igazgatónő, Cservid Levente aligazgató, Tudor Cruceriu gólyatornatanár, Béres Csaba polgármester, illetve a tavalyi legjobban teljesítő két gólya, Mikó Alexandra és Béldi Valentin – döntése alapján ebben az évben a IX. A osztály gólyapárja, Borak Andreea és Szűcs János arattak győzelmet.

Gratulálunk nekik és mindegyik gólyapárnak, hiszen mindenki nagyon ügyesen vette a kihívásokat!

Székely Annabella