^ Vissza Fel
vízdíj címke bejegyzései:

Öntsünk tiszta vizet a székelyhídi pohárba!

Közélet  , ,   2013. június 2. vasárnap 

A lakosság nagy része partner a megújult vízdíjbeszedésben, a befolyt összegeket fejlesztésre fordítják
 
Legutóbbi számunkban foglalkoztunk a megújult vízdíjbeszedéssel, a polgármester mellett megszólalt Kõvári Sándor, a hivatal illetékes köztisztviselõje, a székelyhídi vízellátással kapcsolatos ügyintézés technikai vezetõje is. Vele beszélgettünk ismét a székelyhídi önkormányzat és a vízfogyasztók közötti helyzetrõl, az elmúlt egy hónap tapasztalatairól.
 
– Hogyan halad a vízdíjbeszedés?
 
– Örömmel mondhatom, hogy a kezdeti lendület nem tört meg, a lakosság nagy része partner a dolgunk megkönnyítésében. Városunk roma lakosságától is tudtunk végre vízdíjat szedni, egyelõre háztartásonként 12 lejt vontunk le a hóközi szociális segélyekbõl. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy eloszlassak egy, a témában szokásos rémhírt, miszerint nem mindegyik, a segélyre jogosult személytõl vontunk le tizenkét lejt, hanem az egy közös háztartásban élõ közül csak egy személytõl!

Megújult vízdíjbeszedés

Közélet  ,   2013. május 3. péntek 

Székelyhídon és a hozzá tartozó településeken folyamatosan történik a vízdíj beszedése. Az önkormányzat munkatársai házról-házra járnak és kérik a lakosság együttműködését, a legfontosabb az, hogy a vízórákhoz biztosított legyen a hozzáférés. „Októbertől kezdtük el a vízdíj új módszer szerinti beszedését, és ezt a 2013-as évben is így folytattuk. Az eddig használt és újonnan alkalmazott munkamódszer lényegében csak annyiban különbözik, hogy szorosabban, következetesebben monitorizáljuk a vízfogyasztást és a kifizetéseket. Ez azt jelenti, hogy nem csak elmegyünk a fogyasztókhoz, és megnézzük a vízóra állását, majd várjuk, hogy bejöjjön az önkormányzathoz, hogy kiegyenlítse a számláját. Kicsit aktívabban próbálunk jelen lenni a lakosság körében, havi vagy kéthavi rendszerességgel kivisszük az új számlát, amit helyben is ki lehet fizetni” – fejtette ki lapunknak Oltean Péter-Cristian székelyhídi önkormányzati köztisztviselő.

Felhívás

Mozaik    2011. november 15. kedd 

Székelyhídiak figyelmébe

2011. november 10-től a vízdíjat a polgármesteri hivatal pénztárában lehet fizetni.