^ Vissza Fel
vízhálózat címke bejegyzései:

Változik a vízszolgáltatások díjszabása, modernizálást ígérnek

Közélet    2020. február 5. szerda 

Az ivó- és szennyvízre vonatkozó új, egységes díjszabást vezet be januártól a hatáskörébe tartozó tizenöt településen (közöttük Székelyhídon és környékén) az Apă Canal Nord Vest Rt. Így (áfa/TVA nélkül) az ivóvíz köbmétere 3,19 lejbe fog kerülni, a szennyvíz-elszállítása pedig 2,93 lej/m3 lesz.

A cég közleményében egyben bejelentette, hogy a különböző polgármesteri hivatalok tulajdonába tartozó létező közszolgáltatásokat regionalizálták. Vagyis az új intézményi struktúrában az eddig helyi szintű szolgáltatásszervezés és gazdálkodás ezután regionális szinten valósul meg. A vonatkozó döntést a megyénket is magába foglaló északnyugati fejlesztési régió közgyűlése hozta meg.

A Bihar megye északnyugati régiója ivóvíz- és szennyvízhálózatának üzemeltetési és modernizálási feladatait ellátó részvénytársaság teljes mértékben az érintett helyhatóságok tulajdonában van. A társaság a vízközmű-szolgáltatás működési költségeit teljes mértékben a felhasználóktól befolyó ivóvíz-, illetve szennyvízdíjból fedezi.

Jól teljesítettek a „vizesek”

Közélet    2013. december 13. péntek 

Jelentős, stratégiai változásokon ment át Székelyhíd vízgazdálkodása az elmúlt évben. Leltárba vették a fogyasztókat, a rendszer áttekinthetőbbé, gazdaságosabbá, önfenntartóvá vált – mondta el lapunknak Olteán Péter, a város önfenntartó vízgazdálkodási cégének kinevezett vezetője.
Megtudtuk, a változások következtében idén az önkormányzat költségvetéséből nem kellett úgy nevezett korrekciós összeget átutalni a városszerte „vizesekként” ismert cég számlájára, a kereskedelmi, önfenntartó cégek alapkövetelményeként elvárt nullszaldó érdekében. A jövőben is igyekeznek a fogyasztók érdekében minél magasabb színvonalon végezni a munkájukat és az esetleges panaszokat mihamarabb kivizsgálni – ígérte Olteán Péter.
Sete Sándor

Öntsünk tiszta vizet a székelyhídi pohárba!

Közélet  , ,   2013. június 2. vasárnap 

A lakosság nagy része partner a megújult vízdíjbeszedésben, a befolyt összegeket fejlesztésre fordítják
 
Legutóbbi számunkban foglalkoztunk a megújult vízdíjbeszedéssel, a polgármester mellett megszólalt Kõvári Sándor, a hivatal illetékes köztisztviselõje, a székelyhídi vízellátással kapcsolatos ügyintézés technikai vezetõje is. Vele beszélgettünk ismét a székelyhídi önkormányzat és a vízfogyasztók közötti helyzetrõl, az elmúlt egy hónap tapasztalatairól.
 
– Hogyan halad a vízdíjbeszedés?
 
– Örömmel mondhatom, hogy a kezdeti lendület nem tört meg, a lakosság nagy része partner a dolgunk megkönnyítésében. Városunk roma lakosságától is tudtunk végre vízdíjat szedni, egyelõre háztartásonként 12 lejt vontunk le a hóközi szociális segélyekbõl. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy eloszlassak egy, a témában szokásos rémhírt, miszerint nem mindegyik, a segélyre jogosult személytõl vontunk le tizenkét lejt, hanem az egy közös háztartásban élõ közül csak egy személytõl!

Víz, víz, víz, a régi probléma

Közélet  , ,   2012. augusztus 28. kedd 

Politikai huzavona a városi tanácsban az ivóvízhálózat üzemeltetéséről

 

Mindenki tudja, hogy rengeteg problémával „áldotta” meg településünk lakosainak a hétköznapjait a városunkban működő vízhálózat az elmúlt minimum húsz évben. Főleg a Felsőváros, Házhely, Kiskágya, Vecser és a temető környéki dombokon lévő utcák lakosai. Azok, akik tudnának mesélni anekdotákat arról, miként fogyott ki a víz a mosógépből mosás közben, hogy víz nélkül maradtak zuhanyozás közben, hogy munkából hazaérve sem felnőtt, sem gyerek még az illemhelyre sem tudott elmenni, mivel nem volt víz. Fokozhatnánk még, de minek?