^ Vissza Fel
Stihl Timbersports címke bejegyzései:

Újoncokat várnak az új román bajnok mellé

Ér-sport  , ,   2018. október 1. hétfő 
 499

Óriási méretű sportfavágó-toborzót hirdet a Stihl Románia, amelynek zászlóvivője a mi városunkban található GV Team sportklub lesz. Októbertől nemcsak a szurkolók figyelhetik érdeklődéssel a székelyhídi sportfavágóink internetes közösségi oldalait, de azok is, akik maguk is a csapat részévé akarnak válni. Bebizonyosodott ugyanis az elmúlt években, hogy a nemzeti válogatott edzője, Nagy Botond által vezetett klub tudja hozni azon eredményeket, amelyeket a főtámogató is elfogadhatónak tart.

Sportfavágóink sikere a vb-n

Ér-sport    2017. november 21. kedd 
 805

Tisztességesen szerepelt a romániai csapat a lillehammeri világversenyen

Újra négy székelyhídi fiatalember képviselte a román válogatottat – mondatni a szokásoknak megfelelően – a sportfavágók idei világbajnokságán, amit a norvégiai Lillehammerben rendeztek. A csapatot a nemzeti bajnokság első öt helyezettje alkotta: Nagy Botond, Dan Petrescu, Cser Szilárd, Balázsi Dávid (mindannyian a székelyhídi GV Team versenyzői) és a Ionel Marinita (aradi Thimbersport Vest).

Népdaloktól rockballadákig

Vészjósló, sötét esőfelhőkkel tarkított égbolttal kezdődtek a szombat délutáni  városnapi programok. Ekkor azonban színpadra lépett a horvátországi Sepsei Népdalkör, majd őket követte az érköbölkúti származású Molnár Júlia operett-énekesnő és a csodálatos népdalokat és operettbetéteket hallva még az ég is jobb kedvre derült, kisütött a nap, eloszlottak a viharfelhők.

Szállt a forgács, dőlt a fa a vb-n!

Ér-sport    2016. december 10. szombat 
 382

Idén Stuttgart, a sváb „főváros” adott otthont a Stihl Timbersports sportfavágó-világbajnokságnak, ahol gyakorlatilag a székelyhídi csapat képviselte – egy az egyben – a román nemzeti válogatottat, Nagy Botond szövetségi kapitány vezetésével.

A stafétajellegű fellépések sorrendjében Nagy Csongor kezdett láncfűrésszel, őt követte Dan Petrescu a vízszintes rönkvágásban, majd Cser Szilárd a keresztvágó fűrészszel ügyeskedett, befejezésül Nagy Botond a függőleges favágásban bizonyított.
Tartalékként Balázsi Dávid volt jelen a feledhetetlen hangulatú, magas szinten megrendezett, több mint 10 000 nézőt csábító világversenyen.

Székelyhídi uralom a sportfavágás országos versenyén

Ér-sport    2016. augusztus 12. péntek 
 645

A Segesváron megrendezett Országos Stihl Timbersports bajnokságon a székelyhídi fiúk kimagaslóan jól szerepeltek, így elnyerték a jogot a németországi Stuttgartban megrendezendő világbajnokságon való részvételhez.

Az egykor véres csatákat látott segesvári vár öreg tornyai idén sokkal békésebb küzdelemnek lehettek szem- és fültanúi. A Stihl Timbersports országos bajnokságát idén ugyanis ebben a Nagy-Küküllő-parti városban rendezték meg július 30-án. Bennünket már meg sem lep, hogy hiába a 350 km-es távolság, a romániai mezőny székelyhídi dominanciája idén is erősen érződött: az országot az őszi, németországi világbajnokságon képviselő ötfős keret valamennyi tagja városunk szülötte.

Sikeresek voltak sportolóink

Közélet  , ,   2015. december 27. vasárnap 
 576

Hagyománnyá vált, hogy a karácsonyi vásár eseményei között helyet kap az ez évben kiemelkedő sportteljesítményt elért sportolók díjazása. December 20-án a múzeum épületében Tiponuţ Tibor, a polgármesteri hivatal kommunikációs felelőse köszöntötte sportolóinkat, azok családtagjait és a lelkes szurkolókat, csapattagokat. Mondandójában kiemelte, hogy a díjazó székelyhíd önkormányzata, a Pro Székelyhíd Egyesület elismeréssel fordul mindazon sportolók felé, akik gyakran nehéz körülmények között a mindennapi munka mellett végzik edzéseiket, s még így is a megye, az ország, a világ élvonalába sikerül felküzdeniük magukat.

„Mögöttünk legyen a 23 ezred”

Ér-sport  ,   2015. december 16. szerda 
 651

Évértékelő beszélgetés Nagy Botonddal, a GV Team Sportegyesület vezetőjével, a Stihl Timbersports román sportfavágó-válogatott edzőjével

– Hogyan alakult a 2015-ös évetek?

– Elég érdekesen indult. Lazábbra vette mindenki kicsit a dolgokat, vártuk a jó időt, aztán egyszer csak felébredtünk, hogy nyakunkon a román bajnokság. Kicsit nehéz volt a „kiolvadás” a téli álomból, szinte csak április végén kezdtük el az edzéseket. Én mondjuk valamivel hamarabb kezdtem, mert nekem ott volt az Európa-bajnokság is. Júniusban azután jött az országos bajnokság, amit Székelyhídon szerveztünk meg. Nem győzöm eléggé hangsúlyozni, mennyire jelentős dolog ez, de látom, hogy sokan nem tartják ezt olyan nagyra. Pedig a szervezés jogáért olyan településekkel voltunk versenyben, mint Brassó-Pojána vagy Beszterce, akik már harmadik éve szeretnék, hogy náluk legyen az országos döntő.

És azt se felejtsük el, hogy nagyobb városban azért nagyon felületnek van kitéve egy ilyen verseny. Ha Besztercére vitték volna a döntőt, akkor az ottani Fokhagymafesztivállal lett volna összecsapva, ami egy 25 ezres nézősereget megmozgató rendezvény. Szóval szerintem jelentős lépés volt, hogy mégis mi kaptuk meg a rendezés jogát. Igazság szerint egy kicsit több nézőre számítottam, de az is igaz, hogy az időjárás is közbeszólt, végig lógott az eső lába, sőt, a vége felé rendesen el is eredt. Ha pedig figyelembe vesszük, hogy korábban olyan megyeszékhelyek, mint Várad vagy Kolozsvár sem tudott több nézőt becsalogatni, akkor azt kell hogy mondjam, hogy ezzel a kb. 370 nézővel mi sem vallottunk szégyent. A brit bíró is meg volt elégedve a szervezésünkkel, egyetlen baki sem volt, amit kiemelt volna. Mindenki végezte a dolgát, le voltak osztva szépen a feladatok. Évek óta most tudtam a legnyugodtabban versenyezni, mert nem kellett közben folyton odafigyelnem a szervezésre is. Egyébként ahhoz a döntéshez, hogy Székelyhíd rendezhette meg az idei bajnokságot az is hozzájárult, hogy 2011-ben mi már rendeztünk egy nemzetközi Selina-kupát, és akkor kb. ezer ember jött ki.

Európa-bajnok lett Nagy Botond

Ér-sport  ,   2014. június 3. kedd 
 469

Európa-bajnoki címmel térhetett haza Nagy Botond, a román válogatott edzője, a GV Team Sport Egyesület elnöke az Eurojack-versenysorozat tuningolt motoros láncfűrészes kategóriájában. A székelyhídi sportfavágó baltás versenyszámban összesítésben a 16. helyen végzett. Április végén Langschlag (Ausztria) városában mérték össze baltáik és láncfűrészeik erejét a sportfavágók, itt rendezték meg ugyanis az Eurojack-versenysorozat Európa-bajnokságát. Tíz ország 49 versenyzője a sportfavágás tizenkét különböző műfajára kellett felkészüljön, de csak hat számban indulhattak. Hogy melyekben, azt csak a versenyt megelőző nap tudhatták meg a versenyzők. Romániát ezen a versenyen az Európa-bajnok, kétszeres román bajnok Nagy Botond képviselte, gyarapítva a Stihl Timbersports addig megszerzett elismeréseit. Az Eurojack-versenysorozat Prágában folytatódik, ahol a román válogatott székelyhídi sportfavágói ismét megmutathatják, miben a legjobbak.