^ Vissza Fel
Református Napközi címke bejegyzései:

Családi napot tartottak a Hajnalcsillag református óvodában

Diáksarok,Mozaik  ,   2022. június 3. péntek 

Jó hangulatú családi napot szerveztek június 1-jén a nemzetközi gyermeknap alkalmából kicsik és nagyok számára a székelyhídi Hajnalcsillag református óvodában. A járvány miatti kétéves kihagyás után mindenki örömmel fogadta a hírt, hogy végre megint lehetőség nyílik a korlátozások nélküli közös kikapcsolódásra. A szervezők – a helyi református egyházközség és az óvoda pedagógusai – tartalmas programokkal és számos meglepetéssel készültek a kicsik számára. Ameddig a gyerekek jókedvűen birtokba vették a számukra előkészített terepet, addig a szülők kalákában igyekeztek megszépíteni az óvodához tartozó játszóteret.

Letették a jövő egyik alapkövét

Közélet    2019. augusztus 5. hétfő 

A tervezett épület korszerű tantermeiben református napközi és bölcsőde fog működni

Református napközinek és bölcsődének helyet adó épület alapkövét tették le július 28-án, Székelyhídon. A város oktatási intézményrendszerének újabb épületét a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében fogják felépíteni, amelynek köszönhetően az említett térségben 152 új óvoda épül, és több épületet újítanak fel.

Az ünnepség istentisztelettel vette kezdetét, melyen főtiszteletű Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke hirdette az igét. Igemagyarázatában arra is kitért, mennyi üres ígéretet hallani mindennapjainkban, ám akik keresztény hitben tesznek ígéretet másoknak, azok az Úr cselekvő szeretetéhez hasonlóan valósítják meg adott szavukat.

A közös alkotás öröme

Kultúra    2015. november 16. hétfő 

Asztaldíszek, kopogtatók, állatkák és őszi képek készültek a november 12-i szülő-gyermek kreatív őszbúcsúztató foglalkozáson a székelyhídi református napköziben, ahol az anyukák gyermekeikkel közösen természetes anyagokból alkottak. Boros Etelka és Guba Anita óvó nénik fontosnak tartják, hogy a szülők is bekapcsolódjanak az óvodai életbe.

A kézműves-tevékenységen túl sok más pozitív hozadéka is van egy ilyen foglalkozásnak, hisz van, aki itt kedvet kap az alkotáshoz, vagy itt döbben rá, hogy nem a méregdrága játék a legjobb figyelemlefoglaló eszköz a gyermeke számára. A délutáni kreatív foglalkozáson szerencsére csupa lelkes és fantáziában gazdag szülővel és gyermekkel találkoztunk, akik nagyon élvezték a közös munkát, melynek eredményeit a nagyközönség is megtekintheti, hisz a templomban kiállítás keretében sok más óvodás munkái között ezeket is megtekintheti a közönség.

Nyílt nap a Református Napköziben

Mozaik  , ,   2010. április 30. péntek 

Nyílt napot szerveztünk óvodánkban, ahol a szülők és gyerekek közösen készültek a húsvéti ünnepre. Először a húsvéti népszokásokat mutattuk be a jelenlévőknek, majd énektanulás következett, amikor is gyerekek és szülők együtt tanultak meg egy éneket, amelyet később a kiszebáb égetésekor énekeltünk el közösen. Az énektanulás után következett a közös munka. Felnőtt és gyerek együtt készített húsvéti témájú díszeket, többek között: tojástartót, csibés szalvétatartó gyűrűt, tojástartóból kakast, csipeszből bárányt. Festéssel és magvak, illetve különböző természetes anyagok ráragasztásával dekoráltak kifújt és kartonból kivágott tojásokat egyaránt. A közös munka után kivonultunk az óvoda udvarára, ahol kiszebábot égettünk.