^ Vissza Fel
nyílt nap címke bejegyzései:

Virtuális nyílt napok a Sapientián!

Diáksarok  , ,   2021. április 21. szerda 
 113

Egyetemistának lenni a Sapientia EMTE Kolozsvári Karán – járványidőben is!

Ismét online nyitja meg kapuit a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara április 26–30. között az érdeklődők előtt. Laborgyakorlattól, táncórán át a virtuális stúdiótúráig, a Virtuális Nyílt Napokon betekintést nyújtunk a kar járványhelyzet alatti működésébe. Bemutatjuk néhány oktatónkat, szakkínálatunkat, és főként diákjainkat, akik arról mesélnek, miért jó sapientiás hallgatónak lenni.

Virtuális nyílt napok a kolozsvári Sapientián

Diáksarok  , , ,   2020. május 3. vasárnap 
 339

A Sapientia EMTE Kolozsvári Kara online nyitja meg kapuit a középiskolások előtt, hogy első kézből kaphassanak információkat a különböző szakokról. Május 4–8. között a Facebookon szerveznek virtuális nyílt napokat, hogy az érdeklődők megismerkedhessenek az intézménnyel, néhány oktatójával, szakkínálatával, projektjeivel, sőt a szervezők ígérete szerint még az épülettel is.

Középiskolások hosszú hétvégéje a Babeş–Bolyai Tudományegyetemen

Ajánló,Diáksarok  , ,   2018. szeptember 18. kedd 
 512

 A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozata és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet 2018. szeptember 20. és 23. között egyetemi nyílt napokat szervez az erdélyi magyar középiskolások részére Középiskolások hosszú hétvégéje a BBTE-n címmel.

A hatodik éve szervezésre kerülő rendezvény célja, hogy a középiskolás diákok betekintést nyerhessenek az egyetem kutatói illetve oktatói munkájába, valamint a kolozsvári diákéletbe. Ennek érdekében ismeretterjesztő előadásokat, illetve közösségápoló, interaktív programokat szervez az egyetem. Tudományterületek szerint természet-, reál-, társadalom- és bölcsészettudományos foglalkozásokat biztosítanak a résztvevőknek.

Nyílt nap a Református Napköziben

Mozaik  , ,   2010. április 30. péntek 
 651

Nyílt napot szerveztünk óvodánkban, ahol a szülők és gyerekek közösen készültek a húsvéti ünnepre. Először a húsvéti népszokásokat mutattuk be a jelenlévőknek, majd énektanulás következett, amikor is gyerekek és szülők együtt tanultak meg egy éneket, amelyet később a kiszebáb égetésekor énekeltünk el közösen. Az énektanulás után következett a közös munka. Felnőtt és gyerek együtt készített húsvéti témájú díszeket, többek között: tojástartót, csibés szalvétatartó gyűrűt, tojástartóból kakast, csipeszből bárányt. Festéssel és magvak, illetve különböző természetes anyagok ráragasztásával dekoráltak kifújt és kartonból kivágott tojásokat egyaránt. A közös munka után kivonultunk az óvoda udvarára, ahol kiszebábot égettünk.