Jó hangulatú családi napot szerveztek június 1-jén a nemzetközi gyermeknap alkalmából kicsik és nagyok számára a székelyhídi Hajnalcsillag református óvodában. A járvány miatti kétéves kihagyás után mindenki örömmel fogadta a hírt, hogy végre megint lehetőség nyílik a korlátozások nélküli közös kikapcsolódásra. A szervezők – a helyi református egyházközség és az óvoda pedagógusai – tartalmas programokkal és számos meglepetéssel készültek a kicsik számára. Ameddig a gyerekek jókedvűen birtokba vették a számukra előkészített terepet, addig a szülők kalákában igyekeztek megszépíteni az óvodához tartozó játszóteret.

A reggeli gyülekező után a kicsik az óvónénik és Rákosi Hajnalka esperes asszony vezetésével átvonultak a templomkertbe, ahol a nagy diófa árnyékában reggeli pikniket tartottak, majd minden gyermek örömére különböző stafétajátékokat játszottak. Ez alatt a szorgos apai kezek hozzáláttak a játszótér biztonságosabbá tételéhez, a hinták, mászókák alá gumiszőnyeget tettek, illetve facsemetéket ültettek, hogy néhány év múlva már ezek hűvösében játszhassanak az óvodások. Közben az anyukák sem tétlenkedtek: krumplit hámoztak, kolbászt karikáztak, hogy délre elkészüljön a finom ebéd. Ez után a mászókák és különböző faépítmények lelakkozása következett, hogy ezáltal is ellenállóbbá tegyék őket az idővel szemben. Sikerült továbbá a kerti padokat is megjavítani és megszépíteni.

Az ovisok számára a nap fénypontját egyértelműen a pónilovak jelentették, főként mivel nemcsak megsimogatni lehetett őket, hanem pónik húzta sétakocsikázásra is nyilt lehetőség. Persze mindenki felült a fogatra, volt, aki többször is. A mosolygós, maszatos arcocskák arról árulkodtak, hogy mindenki talált valami neki tetsző elfoglaltságot a nap folyamán. A jól megérdemelt finom ebéd után közös fagylaltozás következett, majd a lelkes csapat tagjai elkezdtek hazaszállingózni, ki a játszástól, ki a munkától és a melegtől kimerülve.

A tartalmas programok megszervezéséért és lebonyolításáért köszönet illeti Rákosi Jenő esperest és feleségét, Hajnalkát, illetve Bene Judit, Guba Anita, Nagy Anita és Vasók Bianka pedagógusokat, akik mindent megtesznek azért, hogy az óvódások és családjaik csapatként, a közösség hasznos tagjaiként tudjanak együtt dolgozni, kikapcsolódni és maradandó élményekkel hazatérni.


Írta: Szücs-Pap Enikő