A hagyománnyá vált Gyermek Jézus-búcsú megünneplése alkalmából vendégekkel és pezsgő élettel telt meg a székelyhídi Stubenberg-kastély kertje június 11-én, szombaton. Az egész napos eseményen a jó idő kedvezett a kültéri színes programkavalkádnak, ahol kicsik és nagyok egyaránt találtak maguknak elfoglaltságot.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett Székelyhídi Gyermek Jézus Otthon 2011 óta minden évben megszervezi a búcsút. Eme ünnepnap köszönetnyilvánítás a barátok és támogatók számára egyaránt.

A program délelőtti szentmisével vette kezdetét, melyet Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, Kuglis Gábor helyi plébános, Csont Ede és Tokodi László atyák, valamint Péter testvér celebrált.

A délután folyamán gyermekotthonok műsorait nézhettük meg, illetve a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium is kedveskedett a jelenlévőknek egy zenés darabbal. A színpadra vitt musical Loyolai Szent Ignác életét mutatta be a fiatal tehetségek előadásában.

Hallhattak továbbá taizéi énekeket, és fellépett a székelyhídi Zajgó Néptáncegyüttes és a csokalyi Fényes Néptánccsoport is. A színpadi előadások ideje alatt állandó programok és játékok várták az érdeklődőket.  A felnőtteket a Stubenberg-kastély egykori bálteremében berendezett könyvtár és pihenősarok várta, a legkisebbek szórakoztatását pedig baba-mama sarok, állatsimogató, népi játékok és hagyományos ugrálóvár, fajátékok, kézműves sátor és arcfestés biztosította. A bátrabb gyerekek motorozni is elmehettek a Gyermekekért Motorosok Baráti Köre jóvoltából.

Tóth Andrea, a Székelyhídi Gyermek Jézus Otthon vezetője elmondta, hogy számukra nagyon fontos a kapcsolattartás, az, hogy valamilyen módon köszönetet mondjanak a támogatóiknak és barátaiknak. „Ez az alkalom nagyon fontos nekünk, hiszen ekkor köszöntjük a támogatóinkat. Hálás szívvel, szentmisével, programokkal, finom ebéddel – mi csak így tudjuk nekik meghálálni azt az egész évi szeretetet és segítséget, amivel mögöttünk állnak” – fogalmazott.


Írta: Ér hangja