^ Vissza Fel
Pro Székelyhíd Egyesület címke bejegyzései:

Angol nyelvtábor Székelyhídon

Ajánló  , ,   2010. május 27. csütörtök 
 671

Három hetes angol intenzív nyelvtábort szervez a Pro Székelyhíd Egyesület 2010. június 28–július 15. között Székelyhídon. A tábor időtartama alatt Amerikából érkező angol nyelvtanár tarja az interaktív foglalkozásokat, amelyek a szóbeli kommunikáció fejlesztését szorgalmazzák. A nyelvtáborba 6–18 éves gyerekek és fiatalok jelentkezését várjuk. A nyelvtábor helyszíne a székelyhídi Munkás klub nagyterme (kapunyitás június 28-án 9 órakor).Jelentkezni a 0762-830344-es vagy a 0758-571774-es telefonszámon vagy proszekelyhid@gmail.com e-mail címen lehet. Jelentkezési határidő június 25., 19 óra. Részvételi díj: 10 lej/3 hét.

Ingyenes foglalkozások gyerekeknek

A Pro Székelyhíd Egyesület keretén belül 2009 szeptemberében alakult meg a Bíborka népdalkör, a Kisbojtárok furulya-, a Kankalin néptánc-, illetve egy gitárcsoport. Furulya- és gitároktatás már a kezdetektől volt, a néptáncoktatás pedig kicsit később kezdődött el. Az ingyenesen megtartott foglalkozásokra összesen 40 gyerek jár, és mindegyik foglalkozást heti egyszer tartják az oktatók. Czentye Zsolt gitározni, Galajda Judith furulyázni, Kovács Ferenc énekelni, Hodgyai Edit, valamint férje, Sándor néptáncra oktatja a tanulnivágyó gyerekeket. Az énekléshez, amelyet hangszeres kísérettel adnak elő (csörgők, triangulum stb.), valamint a furulya- és gitároktatás próbáihoz az önkormányzat biztosít termet, míg a néptáncpróbákhoz szükséges helyiséget Gavrucza Tibor lelkipásztor bocsátotta a csapat rendelkezésére.

Vakációs farsangolás Székelyhídon

Mozaik  , ,   2010. február 10. szerda 
 403

A Pro Székelyhíd Egyesület jóvoltából a kis- és nagyiskolás székelyhídi  gyerekek vakációs foglalkozáson vehettek részt február 1–5. között. A központi iskola egyik termében igazi mesebarlang várta az érdeklődőket, akik a farsangra készülődve saját jelmezt is készíthettek. Galajda Judith egyesületi elnök, Jagos Helén magyartanárnő, Nagy Mária és Zlagnean Mária segítségével mindenkinek sikerült kedvenc mesehőse, vagy éppen állatkája bőrébe bújnia. A gyerekek nemcsak jelmezeket készítettek, de egy frappáns télűző előadással is készültek a zárónapra. Rövid mondókákkal, érdekes jelenetekkel elűzték a telet és csalogatták a várvavárt tavaszt.