A Pro Székelyhíd Egyesület jóvoltából a kis- és nagyiskolás székelyhídi  gyerekek vakációs foglalkozáson vehettek részt február 1–5. között. A központi iskola egyik termében igazi mesebarlang várta az érdeklődőket, akik a farsangra készülődve saját jelmezt is készíthettek. Galajda Judith egyesületi elnök, Jagos Helén magyartanárnő, Nagy Mária és Zlagnean Mária segítségével mindenkinek sikerült kedvenc mesehőse, vagy éppen állatkája bőrébe bújnia. A gyerekek nemcsak jelmezeket készítettek, de egy frappáns télűző előadással is készültek a zárónapra. Rövid mondókákkal, érdekes jelenetekkel elűzték a telet és csalogatták a várvavárt tavaszt.

 

 

A rögtönzött farsangon érdekes és találékony jelmezekben jelentek meg a  gyerekek: volt virággal teli váza, Ludas Matyi a libájával, darázs, hóember, gomba, tavasztündér, rózsa, bohóc, cseresznye, cigánylány, hókirály, hótündér, gyilkos galóca, Jenő, a szerelő, repülő, takarítónő, katicabogár, pillangó és almafa is. A bemutatkozáskor mindenki találó, vicces verssel kedveskedett az összesereglett közönségnek és a zsűri tagjainak.

 

 

A közösen eltöltött hét alatt a gyerekek megismerkedtek, összebarátkoztak egymással, fejlesztették szépérzéküket, kézügyességüket, kreativitásukat, vidáman, tanulva töltötték szabadidejüket. A záróeseményről természetesen nem hiányozhatott a mosolygós farsangi óriásfánk sem, melyet minden résztvevő meleg tea kíséretében  jóízűen fogyaszthatott.