^ Vissza Fel
játszótér címke bejegyzései:

Játszóteret építettek Érolasziban

Közélet  ,   2023. április 20. csütörtök 

A Pro Érolaszi Egyesület a 2022-es év folyamán sikeresen pályázott a Bethlen Gábor Alap pályáztatónál. A támogatást az Érolaszi játszótér kialakításához használtuk fel. November folyamán sikerült megvásárolni a játszótéri elemeket, amelyek a hónap végén megérkeztek Székelyhídra. Tavasszal a faluban élő ügyeskezű szakemberek segítségével összeraktuk a játszótéri elemeket. Jelenleg folynak a területrendezési munkálatok.

Hova „vitték el” a városközpontból a játszóteret?

Közélet    2014. június 3. kedd 

Azzal állít meg egy városunk központjában lakó anyuka – vagy, ha így jobban tetszik, egy „blokkos anyuka” –, hogy nem tudja, feltűnt-e nekem, hogy a parkból valakik elvitték a játszóteret!

Sok a pletyka arról, hogy tán ellopták, vagy a „hivatal” emberei szedték fel, ő nem tudja, de jó lenne, ha kiderülne, hogy mi az igazság!

Játszótérépítő kalákák a városnegyedben

Közélet    2013. december 13. péntek 

Összefogásukról, városszépítő akaratukról tettek tanubizonyságot a Legelőként ismert székelyhídi városnegyed lakói. Az említett kerületben még tavaly elkezdték a fent egy játszótér felépítését. Legelőször egy hintát készítettek az utca lakói, majd az idén tavasszal egy lóginával bővült a játszótér. Később, idén nyáron a gyermekes családok közösen vásároltak egy műanyag csúszdát, majd a tartórészt kalákában készítették el. Mindezek mellett, hogy ne csak a gyerekeknek kedveskedjenek az önkéntesek, készítettek egy lócát, sziklakertet, virágoskertet, ahol az unokájukat sétáltató nagymamák, nagyapák megpihenhetnek, míg a gyerekek önfeledten játszanak.

„Játszani is engedd” a gyerekeket

Kultúra  ,   2013. augusztus 23. péntek 

Megépült a tizedik új játszótér Székelyhídon a roma baptista imaház udvarán

József Attila idézetét a gyerekekre, a játszást, az önfeledt jókedvet igénylő gyermekekre gondolva illesztettem a címbe. Csúszdázni, hintázni, „játszóterezni” látni őket minden jóérzésű felnőtt megelégedésére kell, hogy szolgáljon. Az a mosoly a szülő, nevelő szája sarkában, amikor játszani látja a gyereket, azt az üzenetet kell, hogy hordozza – rendben mennek a dolgok, jó gyereknek lenni. Augusztus hónap utolsó hetében új játszóteret építettek Székelyhídon, rövid időn belül a tizediket a térségben, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének anyagi támogatásával, ezúttal a Dankó Pista utca közelében, a roma baptista imaház udvarán, ahol több mint hatvan gyerek vette azt birtokába.

Közös munkával építettek játszótereket

Mozaik  ,   2012. május 6. vasárnap 

Számos játszótérrel gazdagodott Székelyhíd és a hozzá tartozó öt falu az utóbbi néhány hétben. Ez egyrészt az önkormányzat által építtetett négy székelyhídi játszóteret jelenti, melyről már olvashattak előző lapszámunkban, másrészt a Tulipán Kaláka nevet viselő program keretén belül a falvakon felépített játszótereket. A program két legkiemelkedőbb célja, hogy a régi kalákákhoz hasonlóan összehozza, összekovácsolja az embereket, s eközben az emberek együtt valami hasznosat csináljanak.