Egy street fitness parkot és a játszóteret adott át a székelyhídi lakosság használatába a város önkormányzata, miután mindkét létesítményt sikerült végleges formájukban összeállítani egy fejlesztési beruházásnak köszönhetően.

Fiataloknak street fitness park

Street fitness parkot adtak át szeptember végén, amely főként a fiatalok modern sportolási igényeire reagál. A szabadtéri edzőterem a nagypark felső részénél, az ANL-tömbházakhoz közel helyezkedik el. A beruházás a Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség támogatásával valósult meg. A park létrehozása már évekkel korábban megfogalmazódott a városvezetés elképzelésében: „Rohanó világunkban fontos beiktatni egy kis sportolást, mivel csak így őrizhetjük meg egészségünket. Napi 30 perc saját testsúlyos mozgás az egyik legegészségesebb edzési módot biztosítja a fiatal generáció számára” – mondta Béres Csaba polgármester.

A létesítmény alacsony-, egyenes és kombinált húzódzkodót, vízszintes hullámot, hasizom- és hátizom-erősítő oszlopot, tolódzkodó alkalmatosságot, fekvőtámaszelemeket, lépegetőt tartalmaz.

A városvezető felhívja mindenki figyelmét, hogy használat előtt figyelmesen olvassák el a kondipark szabályzatát, illetve tartsák be a járványhelyzettel kapcsolatos szociális távolságtartási és higiéniai szabályokat!

Gyerekeknek játszótér

A fitneszpark mellett pedig október közepén fejeződött be annak a játszótérnek a kivitelezése, mely számos hagyományos és újszerű játszóelemmel várja a gyerekeket. „A kijelölt területen szeptember második felében egyszerű-, libegő- és körhintákat helyeztek el a polgármesteri hivatal munkatársai. Ezt követően került sor a modernebb játszóelemek összeállítására” – magyarázza Béres Csaba városvezető.

A játszótéren két dzsungel­ját­szótorony várja a gyerekeket, melyek emelettel és számos kellékkel rendelkeznek. Egyikhez egy vonattípusú egységet is csatlakoztattak, mely nagymértékben megnöveli az ifjoncoknak szánt játszóterületet. A dzsungelvilla is hasonló erőd, melyet színes kupola ékesít és három lehetőséget nyújt a gyerekek számára a feljutásra: kötéllépcső, ferde létra és mászófal áll rendelkezésükre. A „villához” csúszda is tartozik, a torony alatt pedig homokozó várja a legkisebbeket. E létesítmény kialakítását is a Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség tette lehetővé.

A polgármester hozzátette: „Kérek mindenkit, hogy vigyázzunk a létesítmények épségére, hiszen ezek hosszú távon szolgálják a közösséget.


Írta: Antal Noémi